Винетката става електронна, стикерите отпадат

OFFNews Последна промяна на 01 април 2016 в 08:21 10598 15

Винетката тип стикер за леките автомобили ще отпадне и ще се въведе електронен вариант.

Това заяви шефът на АПИ Лазар Лазаров по БНТ. Друга промяна е, че винетката ще важи от момента на закупуване, а не за годината, добави Лазаров. Ново повишаване на цената на винетката няма да има, сегашното се наложи заради критичното състояние на пътищата, обясни Лазаров. 

Част от третокласните пътища до малки населени места ще станат безплатни, но само тези, които нямат алтернатива по големите маршрути. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.04 2016 в 18:04

Принципно намирам електронната винетка за нещо хубаво. Румънците вече има действаща такава, не знам от колко време. Може по интернет да се купи. Ако не сте сещате, "империята отвръща на удара". Схемите със стикерите ще свършат. Кофтито е, че това отваря нови канали за корумпцията. Нали трябва нова електронна система...

01.04 2016 в 19:35

"сегашното увеличение се наложи заради критичното състояние на пътищата"
В България винетките се въведоха преди 8-10 години. За това време дето ги има аз лично не съм видял добре асфалтирана улица. Само закърпване тук там и след 10 дни пак е същото- лунен пейзаж. Свидетел съм как в квартала се положи 3см асфалт, първите 20 дена беше приказка след пова ВиК, газификация сега няма и помен, че минаваш по улица.

01.04 2016 в 16:23

Тоя селяндур и Свинята какво ли няма да обещаят сега,сити, още се оригват с милионите от тазгодишната кампания. Да видим октомври като огладнеят от колко ще започне наддаването за следващата година-поне 127 лв за годишна винетка К3.

01.04 2016 в 13:23

Нещо не виждам срокове , дати..... Всичко казано може да се отнася за след 20 години...

01.04 2016 в 10:34

"Ново повишаване на цената на винетката няма да има, сегашното се наложи заради критичното състояние на пътищата, обясни Лазаров."

Що за наглост! Като нямат пари за пътища да вземат кредит, да ги оправят и тогава да искат да им плащаме за винетки.

01.04 2016 в 09:54

Добре де, само не мога да разбера, защо държавната администрация, медиите и рекламата непрекъснато налагат думата "стикер", като на български си имаме думата "лепенка".

Иначе по темата за винетките - тази година държавата ще е -30 лева от мен. Имам две коли, и за двете купувах винетки, щото да не ги мисля с коя до къде мога да ходя без да съм в нарушение. Сега обаче ми идва малко нанагорно да купивам две винетки и съм купил само една. лепнал съм я на по-новата и с нея ходя извън града.

01.04 2016 в 09:44

Никога няма да забравя, как този човек беше уволнен лично от Вожда, след тонове медиен шум и "Златен Скункс" покрай поредната "пътна" издънка. Същият бе назначен тихомълком, месец-два по-късно и никой нищо не каза. И Тиквата реве, че не сме клиентелистка държавица?

01.04 2016 в 09:40

Ясна е работата. Миналата година бяхте другарчета с #КОЙ и явно #КОЙ държи печатниците за винетки, та тогава електронните винетки бяха "абсурд". Сега май се изпокарахте с #КОЙ и електронните винетки станаха на мода.

01.04 2016 в 09:37

Лилето и Фандъкова май са на един акъл. Едната с винетки а другата с билети. Фандъкова ще качва цените на билетите със 60%, за да стимулира купуването на карти. Всъщност ако го направят ще е за да угодят на такситата. Няма луд, който да даде 3,20 за рейс, като може да даде 5 лв за такси. Честито на печелившите. Държавата на мутрите и "бакшишите"...

01.04 2016 в 09:34

Лилето каза, че цената на винетките се качва, защото не стигат парите. Сега казват, че ще махнат винетките за някои пътища (нещо, което е правилно). Това означава, че ще намалеят приходите. В този ред на мисли, очакваме ново поскъпване на винетките :) След това ново отпадане на пътища, защото заради високите цени още хора от други малки населени места няма да могат да си ги позволят... следва ново поскъпване и т.н. Докато има хора, които могат да носят на бой, винаги ще има кой да ги бие :)