Видео: Отец Рафаил пречи да се освещават магазини за гайки и магистрали

OFFNews 01 септември 2016 в 14:50 10235 1

Снимка Фейсбук

Уникален скеч иронизира готвената смяна и атаките срещу кладнишкия игумен отец Рафаил. 

Както OFFNews писа, местен лидер от ГЕРБ е разлепил из града призовки към гражданите да си сменят свещеника.

Журналистката и политически анализатор Татяна Кристи е сложила одеяло върху главата си, имитирайки монахиня, защипала го е с шнола за коса, омазала се е с червило и се представя за сестра Анастезия Евтаназиева, която иска отец Рафаил да бъде незабавно сменен.

Макар че във видеото се говори, че попът на Кладнишкия манастир трябва да бъде сменен, основната му цел е да се подиграе с нелепите мотиви на хората, които искат смяната му.

Татяна Кристи живее от години в Америка, но е изключително активна и следи с интерес всяко политическо събитие у нас. Напоследък скечовете й станаха мерило за излагациите на българските политици.

В скеча за игумен Рафаил Стефанов тя се представя за монахиня, която иска смяната му, послушничка от женския манастир Долни ръб, който е близко до село Мутра. Казва, че си е сложила червило, макар че е въздържателка от всички земни блага и:

„Протестирам срещу него, без да го познавам. Той е обвинен в много неща... че не коси тревата. Той стана враг на духовенството – критикува Светия синод и дори си позволява, недай си Боже, да критикува голямата партия. Много е неудобен със свои изказвания... Но най-виновен е, че ако продължава да прави така, ще избута църквата от властта. И.. видите ли... когато се открият магистрали, премиерът няма да може да целува ръце на поповете, когато се открива магазин, няма да може да се вика владика, за да се освещава магазинът за гайките, няма също да се освещават козметични салони за епилация”.

А в личния си профил във Фейсбук Татяна Кристи е написала: „ Отец Рафаил с личния си пример възвърна у мен, а и у много други хора, надеждата в почтеността и полезността на българската църква. Отецът, със своите многобройни медийни изяви и силна гражданска позиция и критичност както към самата църква, така и към управлението на държавата по редица важни въпроси, спечели не само дълбокото уважение на много българи, но и доста врагове, които в момента са започнали една нелепа кампания срещу него. Като едно от обвиненията е, че не си коси тревата в манастира!".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!