Вятър сваля градусите, ще превалява на места

OFFNews 07 август 2023 в 07:56 866 0

Време

Снимка БГНЕС/архив

Днес ще бъде предимно слънчево. Привечер над Северозападна България облачността ще се увеличи и ще завали дъжд. Ще продължи да духа умерен северозападен вятър.

Максималните температури ще са между 26° и 31°, в София - около 27 градуса, според прогнозата на НИМХ.

Над планините ще е предимно слънчево, но ветровито. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър от запад-северозапад. Температурите ще се понижат и максималната на 1200 метра ще е около 21°, а на 2000 метра - около 14 градуса. Вечерта и през нощта срещу вторник над планините в Западна България ще се заоблачи и ще има валежи от дъжд, на повече места и по-интензивни в Стара планина. 

Слънце ще грее и край морето, вятърът ще е умере. Термометрите на брега ще се качат до 26-30 градуса, е сред вълните от около 3 бала - до 25 градуса. 

Във вторник валежната зона ще се премества на изток, а от запад облачността ще се разкъса и ще намалее до слънчево време. На повече места ще са валежите в Северна България и планинските райони, до вечерта и там ще спрат. Ще духа до умерен северозападен вятър, постепенно през втората половина на деня ще отслабне. Температурите още ще се понижат, повече в Северна България и високите западни полета, където максималните ще са между 21° и 25°, а в Южна - от 24° до 29°. В сряда ще бъде предимно слънчево. Сутринта ще е доста прохладно, дневните температури ще се повишат. В четвъртък също ще преобладава слънчево време, но над Западна България след обяд ще се развие купеста, в планините и купесто-дъждовна облачност; на места там ще превали и прегърми. През следващите дни до края на седмицата ще бъде предимно слънчево, в петък със слаб до умерен северозападен вятър. Слабо ще се затопли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews