Версията на майката от Свищов за заключените дъщери не отговаря на истината

OFFNews 18 януари 2018 в 20:44 8759 0

Снимка БНТ

Разказът на майката от Свищов, която е заподозряна, че е държала под ключ двете си дъщери години наред в дома им, не отговаря на истината. Това установи днес репортерска проверка на БНТ.

65-годишната Пенка Стоянова твърди, че в продължение на три години се е грижила за болна старица на улица "Бачо Киро" в Свищов, а дъщерите ѝ, които живеели в София, често се прибирали там. Така жената отговоря на твърденията на своите съседи, че не са виждали двете ѝ дъщери от години.

Никой не познава Пенка Стоянова и двете ѝ дъщери на посочения от нея адрес на улица „Бачо Киро". Няма и информация за възрастна жена, която скоро е починала.

Не отговоря на истината и твърдението на майката, че една от дъщерите ѝ е работила доскоро в два от известните столични театри. Оттам категорично отричат казаното от Стоянова.

Днес кметът на Свищов обеща спешен ремонт на къщата, в която живеят трите жени - в нея сега цари мизерия и липсват елементарни условия за живот.

Според специалисти, цитирани от БНТ, майката не признава тежката ситуация, в която се намира семейството ѝ, защото не я осъзнава. Ето защо със случая, освен социални работници, ще се заемат и психолози.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews