Венцислав Венев отказва да си остави магарето в калта и няма да подаде оставка като шеф на БТС

OFFNews 26 април 2023 в 21:54 2702 0

хижа

Снимка Фейсбук страница на БТС

Спорната хижа "Христо Смирненски" на Белмекен.

Венцислав Венев отказва да подаде оставка като председател на Българския туристически съюз. 

Вчера редовите членове на БТС, членовете на Управителния съвет и Инспектората на БТС се разграничиха от едноличните действия на Венев и назначения от него щатен персонал, заради изгонването на хората, стопанисващи хижа "Христо Смирненски" на 19 април.

Според Венев един от членовете на УС иска неговото място.

"Румен Драганов (от Института за анализи и оценки в туризма - бел. ред.) желае на управлява БТС. Той самият се предложи на последното общо събрание, но не го признаха. Аз магарето в калта няма да си оставя, съдбата на "Христо Смирненски" ще бъде Национална база за спортове и туризъм на открито", бе категоричен Венцислав Венев, цитиран от бТВ.

Драганов пък обясни, че действията на УС са провокирани от нарушение на закона и нанасяне на имиджови щети за цялото дружество. И допълни, че председателят има личен мотив за действията си.

"Има извършено самоуправство. Няма как началникът на отдел "Хижи" да отиде и да смени ключалката, защото той няма това право. Аз лично се запознах с г-н Венев през 2021 г. Представи се като човек от Федерацията по ориентиране и той предяви интерес към тази хижа, като искаше да я вземе чрез негова фирма", отговори на упреците Румен Драганов.

"Този обект е много важен, не за мен или на БТС. Това е обект от национално значение. Нито го взимам за майка си, нито за Българската федерация по ориентиране. Но той е строен с точно определена задача", отговори Велев.

А хората, вложили 18 г. труд и пари в изграждането на хижата, бяха категорични, че ще търсят правата си в съда.

"Те ни обвиняват, че сме извършвали търговска дейност на територията на тази хижа. Ние сме на самоиздръжка. БТС не са ни дали една стотинка за подобрения на този техен обект", изтъкна наемателят на хижата Миглена Пенева.

От УС на туристическия съюз заявиха, че през юли ще бъде свикано общо събрание, на което да бъде избран нов председател.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика