Велосипедисти на протест срещу опасни алеи във Варна (снимки)

OFFNews Последна промяна на 27 декември 2015 в 08:13 3353 8

1/1
Велосипедисти на протест срещу опасни алеи във Варна (снимки)

Снимка Пламен Добрев

Велосипедисти излязоха на символичен протест заради строящи се велоалеи във Варна. Според тях новите съоръжения са неизползваеми и опасни.

Те са тесни, пречат на пешеходците, прекъсват в улици и подлези.

В знак на протест от велоклуб "Устрем" слязоха от колелата си и откриха „Алеята за бутане на велосипеди". На нея те "посяха" посланията си към всички, които стоят зад строежа на велоалеите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.12 2015 в 17:10

Мда явно т.н. модератор след като статията е някъде в а*лите явно вече му е все тая и може каквото ти душа иска да си пишеш. Аз самият доскоро изобщо не предполагах, че на щатна заплата в offnews.bg се водил т.н. модератор (предполагам че доста добри парички взима за да налага някаква цензура за господарите си), тъй като коментарите тук са изпълнени със "спам, омразна реч, сексуално съдържание или призовава към насилие".
Но къде, къде по-добре изглежда да заклеймиш неприятен за господарите ти коментар като "спам, омразна реч, сексуално съдържание или призовава към насилие", а и нали принципно този сайт не е създаден да информира за истината и да дава право за изразяване на различно мнение от общоприетото (т.е. светогледът такъв какъвто господарите на offnews.bg искат да бъде).

29.12 2015 в 16:48

Явно т.н. се чувства свободен да обижда хората без да е длъжен да дава каквито и да е обяснения.
То и какво друго да очакваш след като коментарите в offnews.bg изобилстват от "спам, омразна реч, сексуално съдържание или призовава към насилие".
Всъщност единственото, което ме удиви е че моя коментар бе заклеймен по този начин.
Това че изказах мнението си, че велоалеите са добре позната схема за източване, при която както е най-фрапантния случай във Варна по еврофондове се дават пари за велоалеи с ширина 2.20 метра, а реално получаваме никому ненужна криволичещо по тротоара "змийче" 0.20 метра ли е причината коментарът ми да бъде под дамгата ""спам, омразна реч, сексуално съдържание или призовава към насилие"?

28.12 2015 в 18:51

"Този коментар е скрит от модератор, защото съдържа спам, омразна реч, сексуално съдържание или призовава към насилие."
offnews.bg все още очаквам обясненията на т.н. модератор за основанията му да сложи тази дамга върху моя коментар.
Тъй като не виждам как да не приемам по горното като лична обида към моята личност от страна на т.н. модератор.
Моля, т.н. модерато за проява на елементарно възпитание и да обясни с какво е основанието му да обижда напълно непознати за него личности!
Посочил съм реален e-mail в коментара в случай, че т.н. модератор има някакви притеснения да застане зад наносната ми от него обида публично.

28.12 2015 в 05:29

А бе момчета проектанти,толкова ли мразите велосипедиститите,че ги правите по този начин тези алейки?ВМО

27.12 2015 в 22:47

Вие какво очаквате от държава, пардон мафиотска структура, която иска да продава скъп бензин, да събира застраховки, да усвоява евро пари по програми за "изграждане на велоалеи", за "опазване на околната среда"... че кой "нормален" мафиот има сметка от това да живеем в един град със 75% намаление на трафика, със 75% по-чист въздух (нали тогава и фармацевтите ще останат без работа, сещате се защо се увеличават лошите болести, алергийте, астмите...) нали те си живеят във витошките квартали, плуват си в чистите басейни, минават на зелени светофари с кортежи, не седят дълго в смока да дишат пушаци и прах... само че един ден децата им също ще живеят в кочината която са им завещали и ще има плач и скърцане със зъби...

27.12 2015 в 11:45

В София дивотията е същата - "велосипедните алеи" са просто нарисувани по тротоарите или, още по-зле, върху уличното платно.

Не стига това, ами пешеходните тротоари и уличното платно се пресичат от "велоалеите" многократно и по рядко безмислен начин.

Умната самоковска селяндурка е решила, че каквито конфликти ще има, ще се решат като се напише по едно "STOP" на пресечните точки.

А иначе, велоалеята изглежда така:

http://www.dac.dk/media/35732/Holland_Bike_jj_190911.jpg

27.12 2015 в 09:26

Как се строи велоалея?

27.12 2015 в 09:16

Така е - велоалеите във Варна са наполовина по тесни от тези в София. Ширината е недостатъчна за едно колело, а камо ли да се разминат две