Велоалеите в Бургас обикалят стълбове, започват и свършват в нищото

OFFNews 26 юли 2015 в 14:53 6445 5

Снимка e-burgas

Куриозни грешки на изпълнителите на проекта за велоалеи в Бургас документира сайтът 9gag.com.

Изграждането на велоалеите" е част от мегапроекта "Интегриран градски транспорт", по който към 12-те км велоалеи трябваше да се добавят още 60.

Снимки показват как разграфените линии „заобикалят“ стълбове, как започват и свършват в нищото, как спират в съществуващи обекти.

При част от велоалеите на тротоарите дори не е оставено място за пешеходци. Според бургазлии мястото им трябва да е на пътното платно и да е отделено за велосипеди. Друг проблем е, че има участъци, които започват и свършват "в нищото".

На места са се получили успешни трасета, но на други – имам много забележки, казва кметът Димитър Николов след обход по трасето. Той е категоричен, че където има грешки, те ще бъдат отстранени за сметка на фирмата изпълнител.

„Много са забележките. Те са дребни – относно маркировката, относно преместване на инфраструктурата, промяна на регулационни граници – там където трасетата са тесни, трябва да се търси друг подход“, посочва Димитър Николов.

Според него проблем е и остарялата наредба, по която се работи, затова подготвя писмо до министъра на регионалното развитие.

Кметът заяви, че проектът ще продължи да се реализира, но ще засили контролът върху изпълнителите, за което призова и гражданите да подават сигнали.

В момента работим по 45 строителни обекта, не може всеки от тях да бъде наблюдаван отделно от общински служител, каза Николов. Въпреки това ще има санкционирани заради гафове.

Предстоят и работни срещи с бургаския велоклуб, на който да бъдат изслушани и техните предложения и визия за развитието на алеите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews