Велислав Вуцов пред Efirbet: Поех Крумовград на мъжка дума

OFFNews 09 октомври 2022 в 11:02 793 0

Велислав Вуцов

Снимка Efir бет

Велислав Вуцов

Велислав Вуцов се завърна в треньорския занаят след дълга пауза. 55-годишният специалист пое един от стабилните отбори във втория ешелон Крумовград, който извървя по най-бързия начин пътя от аматьорския до професионалния футбол. През последните четири години и четири месеца Вили изпъкваше с обективните си коментари на мачове по телевизията, но сега отново получава възможност да практикува любимата си професия и да прави това, което най-добре умее, в един подреден клуб.

В ексклузивно интервю за Efir бет Велислав Вуцов разкрива защо е станал наставник на Крумовград и какво иска да постигне с новия си тим.

Г-н Вуцов, как се стигна до назначаването Ви за треньор на Крумовград?

Всичко стана много бързо, след като досегашният треньор на тима и екипът му напуснаха. Човекът, който издържа клуба, е мой приятел. Той ме покани и аз приех.

Не се ли замислихте поне за миг дали вземате правилно решение?

Не съм се замислял, а и нямаше какво да мисля, тъй като този човек аз го познавам много добре от дълги години, и не само го познавам, но както казах, ние преди всичко сме приятели. Той е доказан бизнесмен и успял човек в живота, а сега иска да успее и във футбола. Аз нямах морално право да му откажа, дори за пари не сме говорили.

За колко години ще подпишете?

Моят договор е формалност, тъй като за мен и човека, който издържа клуба, най-важни са мъжката дума и взаимното доверие.

Защо гледахте толкова дълго футбола отстрани?

Ако трябва да съм честен, оферти не са ми липсвали, но в повечето предложения, които получавах, виждах безперспективност. Познавате ме добре и знаете, че аз няма да отида някъде само за да бъда треньор. Захвана ли се с нещо, винаги трябва да има подходящи условия, за да постигна както моите, така и целите на ръководството.

Точно защото Ви познавам добре, директно Ви питам: Ще гоните ли влизане в елита с Крумовград?

Вижте, нека на този етап да не слагаме каруцата пред коня. С шефа сме се разбрали, че следваме краткосрочна програма и дългосрочна програма.

Бъдете по-конкретен?

Краткосрочната включва оставащите седем мача до Нова година. След това ще седнем с шефа и ще решим какво да правим не само за пролетния полусезон, но и занапред изобщо.

Да разбирам ли, че от спечелените точки във въпросните седем срещи, ще решите дали да правите сериозна селекция, с която да се борите за елитна промоция?

Нека на този етап да не обременяваме играчите с точки. Те добре знаят какво се иска от тях, но това си остава в кухнята.

Трябват ли Ви нови попълнения в момента?

Не. Крумовград има ядро от основни играчи, а аз ще разширя състава, тъй като ще дам повече игрови минути и на други футболисти, които досега са влизали по-рядко в игра.

Каква представа имате за отбора?

Най-важното го знам, тъй като заради близките ми отношения с шефа ходих да гледам 5 мача на тима този сезон. Но ходих само заради него, а не за да ме кани за треньор. Вече казах, как се стигна до поканата.

Как искате да играе Крумовград?

Стилът на игра се определя от изпълнителите, но със сигурност имам идеи как трябва да изглеждаме. Ще пипна и ще променя нещо, а след седемте мача ще направим анализ как момчетата са изпълнили задачите и какво е било игровото им поведение. Тогава мога и да коментирам повече за начина ни на игра.

Първите Ви впечатления от клуба и базата му?

Като се има предвид, че преди година тук е била гола поляна, е свършена доста работа и доста предстои да се направи. Ако трябва да се изразя с езика на строител – създадени са условия да се довърши построяването на един небостъргач. Финансово и организационно Крумовград е обезпечен във всяко едно отношение. Клубът функционира пълноценно и има всичко необходимо, за да се развива и да се прави футбол.

Запознат ли сте с играта на отборите във Втора лига?

Разбира се. Аз не съм спирал да следя професионалния ни футбол. За да изпреваря следващия Ви въпрос, ще кажа, че не само отборите преди Крумовград, но и няколко след него ще се борят за влизане в тройката. Предстоят много оспорвани мачове, с непредсказуем изход и интригата ще е до последно. За мен първенството във Втора лига е интересно и е хубаво, че се предават мачове по телевизията, за да видят хората, че и в тази група може да се играе добър и приличен за родните стандарти футбол.

Какво бихте казали на феновете на Крумовград?

Разбрах, че са страстни и отдадени на любимия си тим. Нека да продължават да го подкрепят всеотдайно и да знаят, че ние ще правим всичко по силите си, за да ги радваме.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!