Ексклузивно Президентът връчи мандата на ИТН. Кандидатът за премиер е Пламен Николов (видео)

'Великден за всеки' набира храни и средства за пенсионери без надбавки за християнския празник

OFFNews Последна промяна на 25 март 2019 в 08:18 1799 1

Днес започва четвъртото издание на националната кампания "Великден за всеки - дари празник на баба и дядо". От 12 ч. в шатрата на Социалната кухня в двора на православния храм "Св. Св. Кирил и Методий" на ул. "Георг Вашингтон" 47 омбудсманът Мая Манолова ще обяви началото му.

Тази година двете каузи на институцията на омбудсмана – социалната кухня (която функционира от 17 декември 2018 г.) и кампанията за набиране на хранителни продукти и средства за пенсионерите - се обединяват, за да може повече бедни хора да посрещнат достойно Великден.

Днес лицата на „Великден за всеки“ - Анелия, Криско, Тити Папазов, актрисата Деси Бакърджиева и колегата ѝ Тончо Токмакчиев - ще бъдат доброволци в социалната кухня и ще раздават топла рибена супа.

В предишните три издания, кампанията събра близо 1 500 000 лева и 75 000 пенсионери получиха ваучери, а хиляди други - хранителни пакети.

В откриването ще се включат и партньорите на инициативата – Български Червен кръст, Националният осигурителен институт, „Български пощи“ ЕАД, Българска хранителна банка, Държавната агенция за безопасност на храните, Националният алианс за работа с доброволци, Национално сдружение „Младежки глас“, Ред Девил Кетъринг, представители на хранителния бранш, на хранителни вериги и др.

Четвъртото издание на „Великден за всеки“ отново ще набира парични средства и хранителни продукти за пенсионерите, които няма да получат надбавка за големия християнски празник. Идеята е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг от 348 лева. По утвърдени списъци на НОИ средствата ще бъдат обърнати във ваучери, всеки на стойност по 20 лева, с които възрастите хора ще имат възможност да пазаруват в 5 000 обекта в цялата страна. Пенсионерите ще получават своите ваучери в пощенските клонове по места.

Средства отново се набират по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, чиито титуляр е Български Червен кръст. 

IBAN: BG53UNCR70001522802795
Банков код: UNCRBGSF
Или със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС
Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК –
www.redcross.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13355

1

aviatora

25.03 2019 в 09:05

Цв. Цв. и организираната му престъпна група ГЕРБ да подсигури всичко това!!!