Вдъхновен от 'Детска къща' проект на третокласничка спечели награда на KITE projects 2019

ОFFNews Последна промяна на 07 юни 2019 в 14:50 1337 0

Доброто е заразно. Възраст за него няма. С тази своя силна вяра и вдъхновена от работата на фондация „За Нашите Деца“ десетгодишната Андреа Заркова, от 3б клас на 68- СОУ „Акад. Никола Обрешков“ в гр. София, създаде уникален проект–игра.

През изминалата година с много ентусиазъм момичето организира заедно с приятели два благотворителни базара в подкрепа на децата и семействата, с които фондация "За Нашите Деца" работи. Става и посланик в Центъра за обществена подкрепа "Св. София"и в Детската къща. Именно играта ѝ с малката Силвия от Детската ни къща, пробужда в Андреа идеята за създаването на играта „Деца помагат на деца“.

С думите „повече деца ще могат да помагат на все повече деца в риск“ Андреа представи своя проект-игра на технологичното събитие за деца KITE projects 2019 и спечели заслужено награда:

„В моята игра не печелим злато и не убиваме чудовища. В моята игра помагаме. Помагаме на деца в риск, без родителска обич или с тежки заболявания…
Централният екран на моя проект представлява Детската къща. Както фондацията ми даде възможност да я разгледам, така и моята игра дава възможност да надникнете през прозорчетата ѝ или да открехнете вратата – от там започва по една по-малка игра, всяка от които посветих на различните грижи в къщата.

В началото на всяка игра има малка история за децата в риск и завършва с инструкции как се играе играта. Играта с хвърчилото се играе с микробит – не е лесна, както не е лесна и грижата за децата със заболявания. Играта с книжките едновременно е викторина и изпитание за бързината и съобразителността на играча. Играта с бебето е сладурска. Надявам се и вие да се забавлявате!“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови