Възрастна жена живее в кашон в центъра на София (видео)

Вероника Шербанова 25 юни 2013 в 16:44 13308 10

75-годишната Мария Милева живее в кашон в центъра на София
75-годишната Мария Милева живее в кашон в центъра на София

Възрастна жена живее в кашон в центъра на София през последните 14 години.

75-годишната Мария Милева живее пред сградата на Софийската градска организация на БСП. В кашона тя живее и през лятото, и през зимата. Има само едно яке, с което се топли в студените месеци. 

Мария получава 200 лева пенсия, с която едва успява да се изхранва. „Не ми стигат много, ама сега какво да правя, колкото стигат“, обяснява възрастната жена. Нищо не съм получила от държавата, допълва тя.

75-годишната Мария има две полувисши образования – счетоводител на търговията и медицинска сестра. Второто си образование получава в първия вечерен медицински техникум. В продължение на 37 години работи като медицинска сестра в Строителна и в Първа работническа болница.

Възрастната жена разказва, че има апартамент в квартал „Обеля“ и триетажна къща във Волуяк, но не може да живее там. „Подгони ме циганска банда, катериха се по терасата. Пресрещнаха и сина ми...“, обяснява тя.

Синът ù Даниел Петков е пребит до смърт. След това Мария се оказва на улицата.

„Не очаквам никой да ми помогне. Не съм видяла помощ досега, само тероризъм. Помощ съм видяла само от обикновени хора“, казва още Мария Милева. 

Всеки, който има желание да помогне на Мария, може да се свърже с нас на имейл [email protected] или се обади на някой от следните телефони: 02/439 32 33, 02/ 439 32 32 и 02/ 439 32 30.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!