Възпитаници на математическата гимназия в Русе с 4 медала от олимпиада в Сингапур

OFFNews 19 юли 2017 в 18:02 2780 2

Три златни, един бронзов медал и Голямата купа спечелиха трима ученици на Природоматематическата гимназия "Баба Тонка" в Русе от международната олимпиада по математика в Сингапур (SIMOC). За успеха съобщиха от учебното заведение в крайдунавския град пред БНТ.

Състезанието се проведе от 14 до 17 юли.

Шестокласниците Йордан Петков, Константин Георгиев и Станислав Григоров били поканени да участват благодарение на отличните си резултати и спечелените медали. Заминали с финансовата подкрепа на фонд „Математика на бъдещето“ към училището.

Константин Георгиев е спечелил два златни медала и Голямата купа на трибоя в надпреварата. Йордан Петков също се е завърна със златен медал, а Станислав Григоров - с бронзов.

Те са били подготвени от доц. д-р Илияна Раева от Русенския университет.

Ръководител на екипа в Сингапур е бил директорът на математическата гимназия Митко Кунчев, който е дарил в подкрепа на участието на учениците в престижната надпревара средствата, които е получил заедно с наградата „Русе“ в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май.

Повече от 22 000 ученици от 19 страни са участвали в предварителния кръг на олимпиадата. Това е първата изява на възпитаници на русенската гимназия в едно от най-трудните и престижни състезания по математика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

2

Denis Rizanov

19.07 2017 в 18:49

Съжалявам за малката буква, не е нарочно.

Още веднъж браво на г-н Митко Кунчев!




- - -
Пуснете го това редактире бе! Аман!

42249

1

Denis Rizanov

19.07 2017 в 18:48

Браво на г-н митко Кунчев!

http://www.kunchev.info/