Васил Божков: Този път няма да питам къде са парите в брой. Ще ви кажа

OFFNews Последна промяна на 22 юни 2020 в 17:06 121215 3

Васил Божков

"За първи път Прокуратурата проведе обективно разследване. Изтеглените в брой пари от банката наистина са стигнали “лично, единствено и само“ до мен. Припомням им, че всичките ми лични разходи са плащани по банков път.

Този път няма да питам къде са парите в брой. Ще ви кажа – от мен са давани на лицата Б.М.Б. /61г/ и В.И.Г. /43г/ . Оттам нататък - те да обяснят къде са."

Така бизнесменът Васил Божков коментира във фейсбук информацията за проверката на ДАНС за теглените от него големи суми от банкови сметки.

По-рано днес от специализираната прокуратура съобщиха, че на ДАНС е възложена проверка, която до момента е установила, че „УниКредит Булбанк“ АД не е уведомявала САД „Финансово разузнаване“ при извършване на плащания на суми над 30 хил. лв., съгласно закона на изпирането на пари. Проверката е установила, че тегленията на каса в брой са правени от пълномощници от сметки с титуляр Васил Божков, я впоследствие сумите са му били "предоставяни лично, единствено и само на него в офис на ул. „Московска“ 43 в столицата". 

Проверката започна, след като Божков изнесе информация, че в последните години е теглил значителни суми пари в брой от сметките си и попита къде са тези пари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11508

4

Бухльо

25.06 2020 в 17:04

Не ни казвай. Покажи и докажи и тогава ще има смисъл. Слуховете и сами можем да ги разпространяваме.
Виж, ако докажеш, че ББ или ВГ е получавал тези пари от теб, тогава ... ще направиш едно добро на държавата.

1805

3

Спас

23.06 2020 в 01:35

Ами с какво живееш в Абу Даби бре? С какво издържаш самолета си (Gulfstream V за 40 млн долара) и екипажа му там? От просия ли? Пльоснал си се на плочника между небостъргачите и чакаш арабите да ти метнат по някой дирхам в шапката ли?

8860

2

newfoundland

22.06 2020 в 22:48

Имал бол пари, давал!