Въпреки обещанията: Новият път през Владая продължава да не се използва

OFFNews 15 октомври 2021 в 15:47 3810 0

Обещанията на регионалния министър Виолета Комитова до днес да бъде пуснат ремонтираният участък от пътя Владая - Перник, остана неизпълнено. Лидерът на Изправи се. БГ! Ние идваме! Мая Манолова пусна видео на живо, в което показа как трафикът продължава да е двупосочен в старото платно, а напълно завършеното ново платно вече четвърти месец не се използва.

По този път минават над 30 000 автомобила на ден. Тази сутрин пътувах повече от час до София. Ситуацията е напълно ненормална, каза Манолова. 

По ремонтирания участък вече е сложена липсващата маркировка, но все така продължават да липсват мантинелите.  

Обещанието на 15 октомври да бъде пуснато движението по новото платно и да започне изкърпването на старото, беше поето на среща при премиера Стефан Янев в присъствието на кмета на Перник Станислав Владимиров (БСП), Манолова, както и кметовете на селата Рударци, Кладница и Драгичево, които са потърпевши от хаоса с трафика.

Веднага след срещата при премиера, АПИ е възложила със задание на консорциум "Битулайт 2018", който има 5-годишен договор за поддържане на маркировката на Югозападния регион, да направи маркировка на участъка. Буквално още на следващия ден тя е била направена и струва около 50 000 лв.

По сериозен обаче се оказва проблемът с мантинелите. На 6 октомври АПИ е поканила точно определена фирма "КМВ системи за пътна сигурност" ООД да постави ограничителите, чийто срок да предостави оферта е до днес.

Публикуваните документи на сайта на АПИ показват, че прогнозната стойност за поставянето на ограничителни системи е до 990 000 лв. с ДДС. Два месеца по-рано прогнозната стойност беше 600 000 лв. От МРРБ и АПИ така и необясниха каква е причината за оскъпяването. Твърде  вероятно е това да се дължи на тройното поскъпване на цената на желязото и енергоносителите. Така нерешаването на проблема с пътя през Владая вече струва допълнително на данъкоплатците около 400 000 лв., които на всичкото отгоре продължават да бъдат принуждавани да стоят с часове в задръствания, съобщава Медиапул.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови