Валежите намаляват и спират. Според проф. Рачев няма да вали цяла седмица

OFFNews 06 септември 2023 в 06:14 1448 0

Време

Снимка Александра Маркарян/OFFNews

Променлива облачност ще има в Южна България, все още ще превалява краткотрайно на места. Слънце ще грее в северната част от страната. 

Максималните температури ще са между 24° и 29°, в София - около 24 градуса, според прогнозата на НИМХ. 

Над планините облачността ще е по-често значителна. На много места ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 10°.

По южното крайбрежие ще има значителна облачност и главно там ще има краткотрайни валежи. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 25°-26°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала. 

В близката седмица няма никакви условия за валеж не само по Южното Черноморие, но и в останалата част на България, прогнозира късно снощи климатологът професор Геоги Рачев по бТВ. 

По думите му циклон и антициклон са образували контактна зона на Южното Черноморие, където тропичен дъжд е валял в продължение на часове. 

„За Царево е 8 пъти месечната норма, извалели са се 306 литра на квадратен метър. В Кости – 330 милиметра, сезонна норма и то не за Черноморието, допълни проф. Рачев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews