Валежи с риск от градушки в 4 области предиобед, после слънце и температури до 35°

OFFNews 24 юли 2019 в 06:00 2420 0

Снимка pixabay.com

През нощта на много места продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в Централна България и крайните югоизточни райони валя дъжд с гръмотевици. На отделни места те бяха значителни.

За четири области днес НИМХ обяви първа степен на опасност (жълт код), заради значителни валежи с гръмотевици и условия за градушки. Областите са Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново.

Преди обяд все още в много райони ще има валежи, но постепенно дъждът ще спира и облачността ще се разкъсва и намалява. След обяд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток.

Максималните температури ще са между 25° и 30°.

Над планините преди обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. През деня явленията ще отслабват и облачността ще се разкъсва. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 12°.

По Черноморието преди обяд облачността ще е значителна и главно по южното крайбрежие все още ще има валежи с гръмотевици. По-късно валежите ще спрат и облачността ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Днес слънцето изгрява 10 мин. след 6:00 и залязва в 20:56 часа. Продължителност на деня 14:46 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!