Валежи до края на седмицата, температурите тръгват надолу

OFFNews 07 януари 2021 в 06:14 1824 0

Облачно и дъждовно ще е времето днес. Валежите ще спрат първо в Северна България, в южната част от страната ще вали през целия ден. 

Умерен вятър носи студен въздух, но максималните температури остават предимно между 10 и 15 градуса, според прогнозата на НИМХ. 

Над планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1000 м - от сняг. Ще духа силен, по билата и бурен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 1°, а на 2000 метра - около минус 1 градус.

Облаци ще захлупват морето, на брега термометрите ще се качат до 15 градуса, а сред вълните от 1-2 бала - до 10 градуса. 

През следващите дни валежите ще продължат. В петък на места в Западна България, а в събота и в югоизточните райони ще са значителни по количество. Вятърът ще се ориентира първо от североизток, впоследствие от северозапад, с него ще прониква студен въздух и в петък в северозападните райони и Предбалкана, а в събота и неделя в по-голямата част от Северна България и високите полета в Западна дъждът ще преминава в сняг.

Температурите ще се понижават и в неделя минималните ще са между минус 1° и 4°, а максималните - между 2 и 7 градуса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови