В Украйна не са останали здрави ТЕЦ-ове и ВЕЦ-ове

OFFNews 23 ноември 2022 в 05:27 2881 4

ТЕЦ
Украински ТЕЦ.

Нито една водноелектрическа или топлоелектрическа централа в Украйна не е останала непокътната от руските ракетни удари. Всички подстанции в страната също са били поразени.

"След това нападение в Украйна не са останали неповредени ТЕЦ-ове и ВЕЦ-ове. На практика всички топло- и хидроенергийни мощности, ако говорим за големите централи, бяха повредени и подложени на ракетни удари", заяви на брифинг Владимир Кудрицкий, ръководител на "Укренерго".

Освен това няма неповредени възлови подстанции на електроенергийната компания на Украйна. Всяка важна подстанция е била атакувана, някои от тях 3, 5 и дори 8 пъти подред.

"Мащабът на разрушенията е колосален. След всяка масирана ракетна атака е необходимо известно време, за да се включи за първи път захранването на повечето потребители", казва Кудрицки.

Той добави, че веднага след ракетните атаки се въвеждат графици за аварийно прекъсване на електрозахранването, за да се стабилизира енергийната система.

Според ръководителя на "Укренерго" към днешна дата ситуацията с графиците за прекъсване на електрозахранването е стабилна, а планираните досега прекъсвания са свързани с недостига на произведения ток, който е причинен от обстрелите на руснаците.

"Енергийната система все още не може да произвежда толкова електроенергия, колкото потребителите биха искали да потребяват", обясни Кудрицки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

705

3

Деспин Митрев

23.11 2022 в 10:29

Удари по енергийната инфраструктура на Русия, в дълбочина.

345

2

Джендо Джедев

23.11 2022 в 08:54

На Рашка пък не й останаха здрави танкове... :D

22548

1

dolivo

23.11 2022 в 08:28

ми то това нали са военни обекти...

айде трибуналче в Хага, за терор и издевателства над цивилни население!

Руска сган