В Тунджа ще купуват земя, за да узаконят ромските постройки

OFFNews Последна промяна на 16 февруари 2020 в 19:08 3510 2

В бюджета на община Тунджа за този година са предвидени средства за закупуване на терени, за да бъдат узаконени постройки в ромските махали, съобщи БНР. Процесът ще започне от най-голямото село в общината.

Проблемът с незаконното строителство в община Тунджа расте, тъй като много от селата се намират в непосредствена близост до Ямбол и на практика са се превърнали в квартали на града. Не е ясно колко жители пребивават незаконно в село Кокорево, но порочната практика трябва да бъде овладяна, категоричен е кметът на община Тунджа Георги Георгиев.

"Трябва тези граждани, които от години живеят по 7, 8 или по 10 в една или две стаи, да осъзнаят, че не могат целия си живот да бъдат извън закона", каза Георгиев.

Идеята е със закупената от общината земя да се довърши планът на селото.

"Който ще вкара в урбанизирана територия тези в момента незаконни строежи на ромския квартал".

"На тези хора да им създадем възможност да закупят терените, на които са изградени през годините техните къщи", обясни кметът.

В тазгодишния бюджет за закупуването на земя са заложени 8000 лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22099

2

Стефан

16.02 2020 в 22:40

Пардон, разбира се. А кой ще плаща данъците за узаконените парцели? Циганите?

3436

1

zuljin

16.02 2020 в 21:15

8000лв за колко точно декара земя ще стигнат? Да речем, че с много зор купят два декара, на тях колко къщи ще се построят? Ами това е едно блокче с 20-25 апартамента или максимум 8 къщи при сериозна плътност.