Quantcast

В цялата страна започва акция "Зима"

OFFNews Последна промяна на 01 ноември 2015 в 08:47 4448 5

От началото на ноември Пътна полиция започва засилени проверки. Те са част от традиционната акция „Зима", която има за цел да изостри вниманието на водачи и пешеходци, участващи в движението по пътищата през зимния сезон, към тяхното безопасно поведение и шофиране, както и към толерантността има на пътя.

Акция "Зима" ще протече в рамките на месец, на три етапа.

В първия - от 1 до 8 ноември - вниманието на пътните полицаи ще е насочено приоритетно към спазване на законовите изисквания от страна на велосипедистите и на водачите на превозни средства с животинска тяга.

От 9 до 22 ноември акцентът е поставен върху правилното поведение на пешеходците на пътя и на водачите на моторни превозни средства спрямо тях. В рамките на третия етап - от 16 до 30 ноември - кампанията ще бъде фокусирана върху водачите на моторни превозни средства и техническата изправност на автомобилите, както и готовността им за движение в зимни условия.

При провеждането на всеки един от етапите на кампанията ще бъде обявен тематично специален ден без жертви на пътя: 6 ноември - без жертви велосипедисти, 15 ноември - без жертви пешеходци, и 27 ноември - без жертви водачи и пътници в моторни превозни средства.

По време на акцията е планиран оглед на състоянието на пътните настилки, вертикалната сигнализация, хоризонталната маркировка и осветеността на уличната мрежа с повишена опасност за пътни произшествия. При необходимост ще бъдат изготвяни предписания до стопаните на пътя за отстраняване на неизправностите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.11 2015 в 20:56

Пишат си пълни глупости журналистите и хората им вярват и това си е...

01.11 2015 в 23:05

Относно превозните средства с животинска тяга какво мислят да правят? Да пишат актове на мангали без документи и да конфискуват каруци и кончета ли?? А дано, ама надали ..

01.11 2015 в 13:28

"Акция зима ",в нашенските условия, трябва да прехожда в акция "пролет, лято и есен",съответно.Това са глупости. Цяло лято, колите ни светят като коледни елхи, защото е такъв законът, все едно се намираме зад Полярния кръг.Но, това,че куп таралясници са на пътя без накладки, дискове, зимни гуми, не впечатлява родното КАТ.Нито пък законотворците. Айде не ми казвайте, че лятна "Сава "е адекватна на зимен път с ДОТ 1507!!!!!Важен за КАТ бил протектора...Ха, ха,ха...летен протектор върху сняг. ...ако и да е 10 ми. !
Има една приказка-"Който си има брада, си има и гребенче, да си я разчеква".Сиреч,като ще се возиш зиме, ще инвестираш в собствената си и на околните, безопасност и живот.Голф 4,с ксенон и Босе, ама с летнярки от 2007г.,със 140 на"Цариградско",през декември....акция Дима. .....

01.11 2015 в 13:02

хахахахахаха

01.11 2015 в 09:41

Ако разбирам правилно, от КАТ ще проявят благородство в три дни и няма да допуснат жертви по пътищата??
О, какво величие!
Напомня на властното време, когато главен секретар беше премиера...