В цялата страна започва акция "Зима"

OFFNews 01 ноември 2015 в 08:47 4932 5

От началото на ноември Пътна полиция започва засилени проверки. Те са част от традиционната акция „Зима", която има за цел да изостри вниманието на водачи и пешеходци, участващи в движението по пътищата през зимния сезон, към тяхното безопасно поведение и шофиране, както и към толерантността има на пътя.

Акция "Зима" ще протече в рамките на месец, на три етапа.

В първия - от 1 до 8 ноември - вниманието на пътните полицаи ще е насочено приоритетно към спазване на законовите изисквания от страна на велосипедистите и на водачите на превозни средства с животинска тяга.

От 9 до 22 ноември акцентът е поставен върху правилното поведение на пешеходците на пътя и на водачите на моторни превозни средства спрямо тях. В рамките на третия етап - от 16 до 30 ноември - кампанията ще бъде фокусирана върху водачите на моторни превозни средства и техническата изправност на автомобилите, както и готовността им за движение в зимни условия.

При провеждането на всеки един от етапите на кампанията ще бъде обявен тематично специален ден без жертви на пътя: 6 ноември - без жертви велосипедисти, 15 ноември - без жертви пешеходци, и 27 ноември - без жертви водачи и пътници в моторни превозни средства.

По време на акцията е планиран оглед на състоянието на пътните настилки, вертикалната сигнализация, хоризонталната маркировка и осветеността на уличната мрежа с повишена опасност за пътни произшествия. При необходимост ще бъдат изготвяни предписания до стопаните на пътя за отстраняване на неизправностите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови