"В системата на МВР се работи прекалено малко години"

OFFNews 15 юни 2015 в 08:23 5081 17

"В системата на МВР се работи прекалено малко години", заяви икономистът Владимир Каролев пред Нова телевизия тази сутрин. 

Според Каролев предлаганата пенсионна реформа, според която възрастта за пенсиониране на служителите на МВР ще се увеличи с 2 години и 10 месеца е "достатъчно добра". Икономистът даде пример с добре развити държави, където възрастта за пенсиониране на служителите от сектор "Сигурност" е по-висока от тази в България. Според Каролев един от най-добрите примери е Англия, където след 3-годишно обсъждане реформата вече е факт, възрастта за пенсиониране в областта е 55 години, като ежегодно се правят изследвания и тествания на всеки от служителите, ако резултатите покажат проблем, то съответният служител се мести да работи в администрацията. 

В разговора с икономистът се включи и Илия Кузманов от Синдикалната федерация на служителите на МВР. Кузманов заяви, че основното искане на протеста е свързано с несъгласието на служителите с предлаганата пенсионна реформа, като според него дори реформата да е добра, то в момента тя няма как да бъде приложена, тъй като системата на МВР не е подготвена за нея. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!