"В системата на МВР се работи прекалено малко години"

OFFNews Последна промяна на 15 юни 2015 в 08:23 4612 17

"В системата на МВР се работи прекалено малко години", заяви икономистът Владимир Каролев пред Нова телевизия тази сутрин. 

Според Каролев предлаганата пенсионна реформа, според която възрастта за пенсиониране на служителите на МВР ще се увеличи с 2 години и 10 месеца е "достатъчно добра". Икономистът даде пример с добре развити държави, където възрастта за пенсиониране на служителите от сектор "Сигурност" е по-висока от тази в България. Според Каролев един от най-добрите примери е Англия, където след 3-годишно обсъждане реформата вече е факт, възрастта за пенсиониране в областта е 55 години, като ежегодно се правят изследвания и тествания на всеки от служителите, ако резултатите покажат проблем, то съответният служител се мести да работи в администрацията. 

В разговора с икономистът се включи и Илия Кузманов от Синдикалната федерация на служителите на МВР. Кузманов заяви, че основното искане на протеста е свързано с несъгласието на служителите с предлаганата пенсионна реформа, като според него дори реформата да е добра, то в момента тя няма как да бъде приложена, тъй като системата на МВР не е подготвена за нея. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.06 2015 в 22:49

Като е трудно на колегите защо които е придобил право на пенсия не се е ппенсионира както много от наса чакат пределните 60години въздраст.
Оплакват се от условията при които са поставени да охраняват границата а за ено място за граничен полицай кандидатстват над 100 души.

15.06 2015 в 15:48

"реформата да е добра, но в момента тя няма как да бъде приложена, тъй като системата на МВР не е подготвена за нея. Е, то тая система никога няма да е подготвена за реформа!

15.06 2015 в 13:11

Е след това може да има и гражданска война


Остава да уточниш, че мислиш, че тази война ще е в България...
:))))))))

Но си прав, НИКОЙ, освен нас гражданите на тази страна (и то не всички! платените шорошо-молци и гейбераЗките орки също не ги брига) не мислят за България. Правителството и то. За жалост. Всичко се увъртя в трикове и подскоци. Реформи - утре.

15.06 2015 в 12:55

"в дългосрочен план еврото не е изгодно и за България."

Писах, че "Еврозоната ще пострада по-малко в дългосрочен план". Никой не го брига за България в случая какво ще и е изгодно или не.

"Гърците могат само да спечелят от въвеждането на драхмата."

Това казвам и аз. Е след това може да има и гражданска война, ама това е друг въпрос.

15.06 2015 в 12:16


комат, комат,
вчера ядАх
днеска пак.Каква Русия те е набримчиля в жегата? Кажи ми оня линк дето пействаш преведен, на Фондация „Конрад Аденауер“? Намери ли го?

15.06 2015 в 12:07

Оса, Кънчо е трол и не мисли, а преписва. Не го взимай на сериозно. От там чакай само Русия добро, ФАЩ лошо, шистов газ най-лошо.

15.06 2015 в 11:50

Страхуват ли ви 300К черни орки от гръцко?
:)))))))))


- - -
оса, в дългосрочен план еврото не е изгодно и за България. Гърците могат само да спечелят от въвеждането на драхмата. Разбира се, няма да пропуснат да ги накажат, ако го направят.
КОЙ?
Същите тези, които крепят на изкуствено дишане противно на всяка икономическа логика украинската гривня.
В съвременния свят войната се води на всички фронтове безогледно и цинично. Залогът вече е стигна лдо фазата - или ние или те. Място за отстъпление няма.
- - -
комат какво стана с линка?

15.06 2015 в 11:20

Еврозоната ще пострада по-малко в дългосрочен план отколкото ако Гърция остане в зоната и продължават да се наливат пари в нея без да е реформирана. Гърция никога няма да си върне заемите (най-оптимистичния вариант е 50%). За това и по-добрия вариант е да напусне сега вместо да продължава да се правят безсмислени опити за заздравяването и.

След 5 години оздравителни мерки (опростени 100 милиарди евра) Гърция е по-зле. Да и опростят половината дългове след 5 години ще са на същото дередже, ако не започнат реформи. С въвеждането на драхмата Гърция ще не ще ще трябва да започне болезнени реформи.

Както и да е до края на месеца ще ни се наложи да гледаме цирк по гръцки. И много е вероятно да се отложат решенията за по натам.

Всички знаете притчата за 100 жълтици, торба сол и 100 тояги. Е изглежда ЕС ще даде жълтиците, ще изближе солта и накрая ще изяде и тоягите.

15.06 2015 в 11:09

оса, не съм съгласен само с това, че ЕЗ ще пострада по-малко. По-малко от кого? от Гърция? Сравнението е безумно, а всички негативи от "отстраняването" и ще легнат върху еврото, респективно върху всички нас.
И прецедента с "наказателното изваждане" може да бъде последван от "доброволен" отказ от еврото в поне още 1 страна страни от PIGS.
- - -
чеснак, какво става в линка на оригинала от „Конрад Аденауер“?

15.06 2015 в 11:01

"Платени наивници. Да изгонели Гърция от ЕЗ (може би ЕС?"

Не, точно от еврозоната имам предвид. Нямат място там.

"Въвеждането на драхмата само ще "отпуши" и освободи както гръцкия пазар, така и гръцките предприемачи."

Тъй де и аз това казвам. Гърция няма място в ЕЗ, това само съсипва гръцката икономика и в по-малка степен ЕС. За това да ги гонят от там и нещата ще се оправят много по-бързо отколкото да продължават да ги дондуркат с Узо.