В Подуяне, Бистрица, Цариградско шосе и Банишора без вода днес заради ремонти

OFFNews Последна промяна на 19 септември 2019 в 07:24 1776 0

Днес водата ще бъде спряна в някои столични райони, предупреждава "Софийска вода".

Заради изграждане на сградно водопроводно отклонение на ул. „Иларион Драгостинов“ в кв. „Подуяне“ няма да има вода от 10:30 до 16:30 часа на: ул. „Иларион Драгостинов“ - от ул. „Калиманци“ до ул. „Каймакчалан“; ул. „Каймакчалан“ - от ул. „Иларион Драгостинов“ до ул. „Стоил войвода“.

Ако строително-ремонтните дейности продължат над 12 часа, ще има водоноска на ъгъла на улиците „Каймакчалан“ и „Иларион Драгостинов“.

Вследствие изпълнението на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод на ул. „Роза“ в с. Бистрица, водоподаването ще бъде спряно от 9 до 21 часа на ул. „Детелина“, ул. „Роза“ и ул. „Сълзица“ - от №6 до №12.

Ако строително-ремонтните дейности продължат над 12 часа, ще има водоноска на ъгъла на улиците „Янчовска река“ и „Детелина“.

След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата, но след реализацията на този проект живущите в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги.

Поради подмяна на сградно водопроводно отклонение на бул. „Цариградско шосе“, кв. 7-ми 11 километър, се налага спиране на водоподаването от 9 до 21 часа на кв. 7-ми 11-ти километър, бул. „Цариградско шосе“ - от № 119 до № 139, ул. „Проф. Константин Костенечки“, ул. „Константин Илиев“, ул. „Магнаурска школа“, ул. „Изворът на Белоногата“, бензиностанцията на бул. “Цариградско шосе“ №123А и Университета по библиотекознание и информационни технологии.

Ако строително-ремонтните дейности продължат над 12 часа, ще има водоноска на ул. „Магнаурска школа“ пред хотел АТМ. 

Във връзка с монтаж на спирателни кранове на ул. „Козлодуй“ в кв. „Банишора“ се налага спиране на водоподаването от 9 до 19 часа на ул. "Опълченска", ул. "Козлодуй", ул. "Свищов", бул. "Сливница" - от ул. "Калофер" до ул. "Опълченска".

Ако строително-ремонтните дейности продължат над 12 часа, ще има водоноска на ъгъла на улиците „Враня“ и „Свищов“.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0800 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - http://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx .

“Софийска вода” АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства!

Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания. Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез СМС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови