В издирването на двамата изчезнали рибари ще използват още един сонар

OFFNews 01 декември 2022 в 22:17 1224 0

Снимка Facebook/Димитър Николов

Осигурено е още едно техническо средство - сонар, което ще бъде включено утре в операцията по издирването на двамата рибари в язовир Мандра. Техниката вече е монтирана на общинската лодка. Със сонара ще се обследва дъното язовира, съобщи кметът на Бургас Димитър Николов във Фейсбук. 

Днес операцията по издирването на мъжете приключи без резултат. В нея участват водолази, екипите на община Бургас, Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, полицията, горски служители.

Откриха лодката на изчезналите рибари в бургаското езеро 'Мандра'

"Момчетата работят при извънредно трудни метеорологични условия, но издирването трябва да продължи,независимо от песимистичните прогнози", посочи Николов. Той призова собствениците на модерни лодки с подходящо сонарно оборудване да подпомогнат екипите, включени в издирването. Те могат да звънят на тел. 112 или на дежурните телефони на Община Бургас - 056 841560 или 056 907218.

Кметът на Бургас допълни, че е попаднал на коментари, наричащи "изчезналите рибари с какви ли не квалификации": "Бих помолил тези, които не могат да помогнат, поне да бъдат по-разбиращи и щадящи чувствата на близките и усилията на екипите по издирване. Касае се за съдбата на хора и деликатността е най-малкото условие за човечност".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови