Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

В Дианабад и Симеоново без вода днес (списък)

OFFNews 28 септември 2017 в 06:20 2495 0

Снимка pixabay.com

Ремонти налагат спирането на водата на някои места в столицата, предупреди "Софийска вода".

Заради почистване и дезинфекция на резервоар „Изгрев – Гниляне“ на ул. „Лозянски дол“, кв. „Изгрев“ гр. Нови Искър, се налага спиране на водоподаването от 10 до 18 часа на жиевеещите в кв. „Гниляне“, кв. „Курило“ и кв. „Изгрев“. При продължителност на дейностите над 12 часа ще има водоноски: в „Гниляне“ - на площада; в кв. „Курило“ - на ъгъла на ул. „Вечерница“ и ул. „Търговска“; в кв. „Изгрев“ - на ъгъла на ул. „Христо Ботев“ с ул. „Надежда“.

Водата ще бъде спряна и в "Дианабад", на улица "Крум Кюлявков", от 10 до 19 ч. Тя ще бъде спряна по високите етажи на 56-и и 57-и блок. Причината е подмяна на хидрофорна уредба. Ако се наложи работите да продължат над 12 часа, ще има водоноска на ъгъла на улиците "Крум Кюлявков" и "Владимир Трендафилов".

В село Житен също няма да има вода - от 9.30 до 14.30, а причината е подмяна на сградно водопроводно отклонение. Няма да има вода на ул. „Отец Паисий“, ул. „Търговска“, ул. „Стубела“, ул. „Люляк“, ул. „Черковна“. При над 12-часово спиране на водата, ще бъде осигурена водоноска на ъгъла на ул. „Житница“ и „Надежда“.

В кв. "Враждебна" се налага спирането на водата от 9.30 до 17 часа на ул. 39. Пак там ще чака водоноска, ако работите продължат над 12 часа.

В с. Доброславци се налага спиране на водоподаването от 9 до 21 часа на ул. „Градинарска“ от ул. „Липа“ до ул. „Житенски път“, бивш стопански двор. Пред двора ще чака водоноска, ако работите продължат над 12 часа.

Вилна зона „Симеоново – север“ също ще остане без вода. От 9.30 до 21.30 часа тя ще бъде спряна на ул. „Ѝеромонах Гаврил Лесновски“ №1, №3, №5, ул. 45 от №5 до №24.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови