Уволниха медицинска сестра, обиждала деца в детска градина във Варна

OFFNews Последна промяна на 01 декември 2016 в 16:21 7204 1

Уволниха медицинска сестра, след като запис разкри, че е обиждала деца. Скандалът е от детска градина "Морска звездица" във Варна. 

Записът е направен от родителите на едно от децата, след като забелязали рязка промяна в поведението на детето си. 

"Започна да плаче вечер с часове наред, започна да си удря шамари по лицето, бяхме много притеснени. Бяхме чували оплаквания и от други родители. Сложихме записващо устройство в любимата играчка на нашето дете", обясни майката Кремена Гинкова.

"Когато чух записа, се разплаках", допълва тя. 

На записа ясно се чува как медицинската сестра обижда друго дете.

"Не мога да издържа вече! Спирай, спирай! Аууу, отвратително дете! Млъкни де! Млъкни де! Щураво дете!", крещи медицинската сестра.

"Докато не млъкнеш, няма да спра да те тупам по устата! Лайнарка мръсна такава! Направо не мога да издържам! Ще ти оскубя косата! Отвратително говедо! Отървали са се от теб вашите!", продължава тя. 

Записът е направен в петък миналата седмица, а родителите го предоставят на ръководството на детската градина и на Община Варна още в понеделник. 

Директорката на детската градина Драгомира Македонска заяви пред Нова телевизия, че медицинската сестра работи от три години в детската градина, има над 15-годишен стаж в системата и досега не е имало оплаквания от нея. 

"След като ми дадоха записа, я извиках. Тогава тя отрече да е обиждала дете и каза, че има по-груб глас и може би е разбрана погрешно", обясни директорката.

По думите ѝ все пак срещу медицинската сестра е постъпила жалба в общината през ноември. Жалбата е подадена от майката на друго дете. 

От общината направили проверка в детската градина, но не открили нарушение. 

Родителите, направили записи, са решени детето им да не посещава повече тази детска градина и общинска детска градина като цяло.