Уволнената директорка на детска градина приемала 'родители с торби' в кабинета си

Според бивша касиерка Иванова правела купони с парите за минерална вода на децата

OFFNews 05 януари 2018 в 14:46 5283 3

Снимка бТВ

Мариана Иванова

Бившата директорка на столичната детска градина "Зорница" Мариана Иванова е приемала извън правилата деца на заможни и високопоставени родители още преди няколко години след срещи с тях в кабинета си. 

Това твърди в писмо до кмета Йорданка Фандъкова, зам.-кмета Тодор Чобанов, Синдиката на българските учители и медиите бившата касиерка в градината Жулиета Личева, пенсионирана през 2015 година. Поводът за писмото ѝ е скандалът около Иванова и 164 ДГ в Горна баня. От "Да, България" поискаха оставката на кмета на "Овча купел", Иванова обвини Чобанов, че борави с неверни данни и доноси, а пред Столична община на протест излязоха защитници на уволнената директорка. Тя пък пусна вчера отворено писмо, адресирано и до премиера Бойко Борисов. 

Според Личева Иванова е приемала "родители с торби" в кабинета си. "Всичко ставаше на „четири очи“, но когато излизаха от там, тя ги изпращаше по коридора угоднически, виждах щастливата ѝ усмивка и дълбоко в себе си знаех, че е „доволна“ от посещението им, пише Личева. Когато си вкарваше по някое дете, Иванова се оправдаваше с институциите, уточнява тя. 

Мога да заявя, че докато съм била в детската градина на работа, не съм чула за упражняване на натиск за прием на деца, категорична е Личева. 

Според писмото ѝ Иванова е взимала от парите, събирани от родителите за минерална вода на децата. 

За 8 март 2014 г. тя реши, че има право да вземе 2000 лв. от тях и да ги използва за екскурзия на персонала, разкрива Личева. Тя твърди още, че директорката купувала огромни количества алкохол и така купона до зори. Последните 200 лв. ги отчетох през декември 2014 и тя ги изхарчи за банкет с нейните приближени, главният счетоводител и няколко учителки, пише още Личева. 

По идея на главния счетоводител Иван Петровски, мисля, че не е без знанието на М. Иванова, тя ни пускаше със заповед целеви награди. След превеждането на заплатите, Петровски приспадаше осигуровките и се решаваше колко да дадем на Иванова в пликче, с мотива, че ѝ е малка заплатата. Знаех, че не е редно, но в градината всичко се правеше изключително по неѝна заповед и с неѝно съгласие. Тя си ги прибираше с голямо удоволствие и без никакъв срам, твърди бившата касиерка. 

Личева разказва и за ремонт на покрива, за коѝто така и няма Акт 16. Нищо, та нали фирмата я води в Сърбия на запои, пише до кмета на София Жулиета Личева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

1

случайно прочетох

05.01 2018 в 15:03

А тази Личева защо е мълчала до сега, като ощипана холивудска звезда?
Не казвам, че лъже, но защо чак сега пише писма?