Удължават срока за оферти за концесията за колела под наем в София

OFFNews 09 юни 2016 в 08:48 3010 4

Столична община удължи срокът, в който могат да се подават оферти за концесията за колела под наем, съобщиха от "Московска" 33. 

Документи за управление и поддържане на система за отдаване под наем на велосипеди и рекламни елементи, разположени върху части от улици, булеварди и площади на София, представляващи имоти-публична общинска собственост, се удължава до 28 юни. Офертите ще бъдат отворени два дни по-късно. 

Решението за концесия за наемане на велосипеди и управление на рекламни площи бе взето от СОС през януари. Според условията фирмата-концесионер ще трябва да плаща такса от най-малко 93 хил. лв. на година без първата година на договора, когато ще направи инвестицията. Концесионерът сам ще определя цените, на които гражданите ще могат да наемат велосипеди. Договорът обаче предвижда използването им в първите 30 минути да бъде безплатно, в резултат на което СОС дава и допълнителен стимул на концесионера - 150 рекламни елемента от типа "ситилайт" по протежението на 14 улици, булеварди и площади в центъра на града. Бъдещият концесионер трябва да инвестира не по-малко от 1.6 млн. лв., както за оборудването на велосипедни станции, така и за поставянето на рекламни елементи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12536

3

Fro24

09.06 2016 в 10:55

До вик:

Само ти си знаеш каква връзка има едното с другото. Явно някой ти пълни главата с небивалици и после ги споделяш. Такава концесия за колела трябва да има, защото трябва да направим първата крачка за приближаването към европейска столица. Лошото е, че няма много кандидати, защото концесионерите тепърва ще започват с изграждането на седянки и закупуването на колелета и това допълнително отежнява работата. А летището е съвсем друга тема, нямаща нищо общо с тази. Нито концесията е същата по размер, нито кандидатите са същите. Другото е, че никой не знае кой ще спечели концесията, само витаят в медийното пространство някакви слухове наподобяващи жълти новини.