Удължава се срокът за кандидатстване във VIVACOM Регионален грант

Проекти за развитие на местните общности се приемат до 19 януари 2020 г.

OFFNews 10 януари 2020 в 16:37 1748 0

VIVACOM Регионален грант подкрепя добрите идеи от всеки български град или село чрез безвъзмездна финансова подкрепа (грант), за което могат да кандидатстват:

• граждански организации,
• читалища,
• училищни настоятелства,
• настоятелства на детски градини.

Програмата няма ограничение за сферите, в които ще се развиват идеите, важно е инициативите да са насочени към промяна, полезна за общността. Инициативата се провежда за пета поредна година в партньорство с Български център за нестопанско право. Досега Програмата е финансирала над 50 инициативи от цялата страна с общо 244 717 лв.

Подкрепата за всеки проект, както и до сега, може да бъде до 5 000 лева, като няма ограничения на броя проекти, които една организация подава. Ако е била сред печелившите в предходна година, обаче, трябва да кандидатства с различна от вече подкрепената идея. Общата стойност на VIVACOM Регионален грант е 60 000 лева. Програмата ще подкрепи инициативи с продължителност до 1 година.

Удълженият срок за подаване на проектни предложения е 19 януари 2020 г. За кандидатстване е необходимо идеята и обосновката ѝ да бъдат представени в електронен формуляр: https://vivacomfund.bg/regionalgrant/apply/

Оценката за това кои проекти ще бъдат финансирани ще се извърши на два етапа:

Първи етап - Предварителен подбор

Предварителният подбор ще бъде осъществен от по двама експерти от БЦНП, които имат опит в оценяването на проекти. Те ще оценяват проектите за съответствието им със зададените критерии.

Втори етап – Оценка от жури от обществени личности и организации

Крайното решение кои проекти да получат подкрепа от Програма VIVACOM Регионален грант ще се вземе от жури в състав: Веселка Вуткова (VIVACOM), Йордан Йовчев (спортист), Иван Кънчев (Сдружение „Българска история“), Ива Дойчинова (журналист) и Надя Шабани (Български център за нестопанско право).

При преценката на инициативите журито ще вземе под внимание доколко отговарят на следните три критерия:

• Полза от реализирането на инициативата или решаването на проблем за конкретна общност;
• Въвличане на местната общност;
• Новаторство

Одобрените предложения ще бъдат обявени в началото на март 2020 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови