Учителската заплата се вдига с 5% от 1 юли

OFFNews Последна промяна на 10 март 2014 в 15:48 2991 5

Анелия Клисарова

Снимка OFFNews

Анелия Клисарова

Учителската заплата ще бъде увеличена с 5% от 1 юли тази година, заяви във Варна министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова, цитирана от "Дарик".

Средствата за увеличението са заложени в делегираните бюджеит.

Идеята е заплащането да бъде обвързано в известна степен с качеството на образование.

„Не може само да увеличаваме заплати и това да не бъде обвързано с качество. Правят се разчети в министерството, мога да гарантирам за началните заплати, и са отделени 10 милиона лева. Те са необходими, за да гарантираме досегашните заплати на учителите. Знаете, че миналата година 9,4 милиона лева не достигнаха. За да не се получи пак, ги залагаме в делегираните бюджети", коментира министърът.

Проф. Анелия Клисарова заяви още, че не очаква провали при започващото днес записване за матурите. Графиците за провеждане на зрелостните изпити ще бъдат съобразени и няма да има провеждане на две матури в един ден.

Във Варна проф. Анелия Клисарова присъства на подписването на договор за сътрудничество между Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров" и Варненската морска гимназия „Св. Николай Чудотворец". Една от целите е поддържане на високо ниво на образование и квалификация, като се интегрират двете системи - на средното и висшето образование.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.03 2014 в 22:08

Е тука не може да не се изкажа професионално .
Първо - тая ухилена пача бих я помолил да работи и живее само! три месеца като средностатистически учител. После да се жлемби такава и да носи вода на Орешарчето , ако иска.
Де/еб/а и боклука по наш'та нива ....

10.03 2014 в 19:14

Тая на снимката какво се е ухилила, сякаш и белят яйце?! С това мижаво повишение учителите ще забогатеят, ще цъфнат и ще вържат. Тия се чудят как още малко да си получават големите заплати, които не заслужават. Тъпунгери.

10.03 2014 в 18:55

На даскалицата Пенка от 1 юли с 30 лв, а на бившия даскал, сега велик политик Лютви Местан - агент Павел, с повече от 600 лева със задна дата от 1 януари. Навремето имаше "сталинска грижа за човека", сега как да я наречем - "станишевска грижа за човека"? Или "догановска"?

10.03 2014 в 17:11

А защо може заплатите в парламента да се вдигнат само защото ситуацията в страна се е подобрила според Мико Миков?

Там някой поставя ли въпроса за качеството?

10.03 2014 в 16:51

Т.е. никакво увеличение. Давате пари на директорите колкото и преди и стискате палци да отидат за повишение на заплати, вместо за състезания или ремонти, примерно.