Учителката, хваната с 1,85 промила, се изправя пред съда

OFFNews 14 февруари 2020 в 10:25 4991 0

Снимка Нова ТВ

Учителката, карала с 1,85 промила алкохол в кръвта в Хисаря, днес се изправя пред съда. Районната прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт по бързо производство спрямо 44-годишната Тонка Драгиева.

Пред Нова ТВ Драгиева заяви, че е пила бяло вино до късно вечерта и определи случилото се като голяма грешка. 

Бях пила бяло вино, но не съм броила колко чаши съм изпила. Не е било литри или нещо такова. Пихме до около 4 часа, в 7 часа трябваше да бъде на работа. Спряха ме, слязох си съвсем нормално. Видях каква е пробата и наистина бях втрещена. Взеха ми книжката. Изключително глупава ситуация”, каза тя и заяви, че има и други проблеми.

"Попитаха ме дали съм яла и спала. Казах им, че не съм”, посочи още Драгиева. „Никога не съм си позволявала да идвам пияна на работа, защото все пак работя с деца. Никога и не съм карала пила. За всички години, в които имам книжка, нямам нарушения”, е категорична учителката.

Ако получи осъдителна присъда, я грози дисциплинарно уволнение, затвор от 1 до 3 години и глоба от 200 до 1000 лв. 

Директорът на основното училище, в което тя преподава Физическо възпитание и спорт на деца от 5-ти до 7-ми клас, обясни, че това е първо провинение на Драгиева и само веднъж досега тя е получавала устна забележка. Според директора в последната една година учителката е загубила 25 кг от теглото си заради здравословни и семейни проблем.

Днес Драгиева е в платен отпуск, тъй като е призована в съда, уточни директорът и добави, че преди да вземе крайната мярка, ще изслуша всички становища. "Законодателството е такова, че след като получи осъдителна присъда, не може да упражнява учителската професия", заяви той. 

В сряда Драгиева е била спряна от полицията за проверка. Представила е книжката си, която е изтекла през юли 2019 г. При извършена проверка с дрегер уредът отчел 1,85 промила алкохол в кръвта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови