Учителка счупи ръката на ученик с дръжка от метла

ОFFNews 26 февруари 2014 в 22:39 4828 6

Снимка sxc.hu

Учителка по български език в хасковското село Динево ударила петокласник с дръжката на метла и счупила ръката му, съобщи bTV.

Ръката на момчето, което се казва Огнян, е гипсирана вече повече от седмица. По думите на детето госпожата взела пръчка за метла и го ударила с нея.

Учителката обаче обяснила пред родителите му, че това бил инцидент и станало случайно.

Директорът на училището заяви, че в училището действително има спадане на дисциплината, но бе категоричен, че не това е начинът за затягането й. Веднага след инцидента той е уволнил учителката.

„Миналата година тя беше възпитател на начален отдел, а тази година е учител в прогимназиален. По принцип се промениха нещата с идването на тези деца. Има нарушаване на дисциплината, но не трябва да се стига до такива фрапиращи случаи. Ние правим всичко възможно - извънредни събития, консултативни съвети за учителите, дори и предложих на родителите създаване на родителски консултативен съвет, макар че няма чак такъв отзвук и желание за работа", обясни директорът.

Заради инцидента днес в училището се проведе спешна родителска среща. На нея се чуха и гласове в защита на строгата преподавателка.

Родителите на пострадалото момче смятат да съдят учителката, а от инспектората по образование проверяват училището, тъй като според пострадалото дете и други учители използвали пръчки в час.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови