Учителят, нападнат от ученичка: Тя ме замеряше с хартиени топчета

OFFNews 10 юни 2015 в 08:21 6659 7

На 27 май в гимназията "Г.С. Раковски" във Велико Търново 14-годишната Наталия Ангелова си позволи да посегне на учителя си по бълграски език и литература Валентин Деневски. Версиите за случилото се на двете страни са различни. Тази сутрин пред Нова телевизия ученичката, учителят, ръководството на училището и майката на Наталия се срещнаха, за да споделят гледните си точки.

По думите на Наталия до спречкването се стигнало след като учителят ѝ написал 2-ка без да ѝ зададе никакви въпроси. Ученичката признава, че не е била "цвете за мирисане" и наистина поведението ѝ в часа на Деневски не е било подобаващо. Тя обаче е категорична, че останалите деца са играели карти и са слушали музика, но учителят има по-специално поведение към нея. След като Деневски писал на Наталия ниската оценка ѝ предложил да отидат при директора на училището. Тя се съгласила, двамата тръгнали, направили няколко крачки и той я хванал и силно я стиснал за ръката - именно това е била причината за отключването на агресията от страна на ученичката, твърди малолетното момиче.  

Историята на Деневски се разминава с тази на Наталия. Той разказа, че наистина останалите ученици са слушали музика, когато той влязъл в час обаче всички изключили телефоните си с изключение на Наталия, която усилила музиката, качила си краката на чина и започнала да прави хартиени топчета, с които го замеряла. Първоначално учителят се направил, че не забелязва, но след това и направил забележка. 

"С нея винаги съм имал проблеми дори децата взеха да ми питат: Господине, все с Наталия ли ще се разправяте", разказва Деневски. 

Останалите учители в гимназията също потвърждават, че цялостното поведение на 14-годишното момиче е непристойно. "Да обърнем внимание на цялостното поведение на Наталия. Всяка сутрин Наталия е с цигарка и кафенце, по време на втория час вече я няма. Аз лично съм и писала две 2-ки, вдигнах я, за да я изпитам, тя си седна, погледна ме и ми каза: няма да стана", разказва преподавателката по история и география. 

Директорката на учебното заведение потвърждава, че има проблем с поведението на ученичката, а майка й се отнася достатъчно отговорно към дъщеря си и между нея и ръководството на училището се провеждат ежеседмични разговори. 

Майката на Наталия споделя, че не одобрява поведението и факта, че дъщеря й е ударила учител, но "още от първия ден той я напада, блъска я по стълбите и т.н.". 

От разговора между Наталия, майка й, Деневски и ръководството на училището става ясно, че ученичката е ходила на училище с нож и е заплашила учителя, че ще го убие. 14-годишното момиче обаче твърди, че това са били просто думи, продиктувани от агресията и че никога не би го сторила. 

Деневски признава, че от полицията са му предложили да напише жалба срещу Наталия. Той обаче не го е направил, тъй като "на агресията не трябва да се отговаря с агресия".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови