Ученици направиха дарение на дома за деца с увреждания в Мездра

OFFNews 21 декември 2020 в 19:29 1407 0

"Знайте, че целият екип и всички ученици на ЧСУ "Цар Симеон Велики" сме ваши приятели!" – с тези думи завършва картичката от учениците на столичното частно училище до децата, настанени в "Комплекс за социални услуги за деца и лица с увреждания" в Мездра.

Като подарък за наближаващите празници всяко дете от комплекса получи плюшена играчка, книжка за оцветяване, учебното помагало "Моята България", лакомства и напитки. Осигурени бяха и продукти от първа необходимост за социалното заведение.

"Добротата и грижата за останалите са сред основните общочовешки ценности, на които учим всички наши ученици. Повече от щастливи сме да виждаме как те всяка година с интерес и желание се включват в различни благотворителни каузи и често сами инициират такива. Истински горди сме, че имаме такива прекрасни деца!", сподели д-р Росица Врабевска, управител на ЧСУ "Цар Симеон Велики".

Тя допълни, че заради усложнената епидемиологична обстановка във връзка с разпространението на COVID-19 и затварянето на училищата, възпитаниците на ЧСУ "Цар Симеон Велики" не са могли да реализират традиционния си благотворителен коледен базар, на който всяка година се продават ръчно изработени от учениците картички и сувенири. От училището все пак намират начин, макар и дистанционно, да продължат благотворителната традиция чрез дарение за деца в нужда.

"Идват светли празници и всяко дете заслужава да почувства грижа, топлина и приятелска ръка. Добрият пример е заразен и се надяваме да вдъхновим хората да помагат и даряват не само по празници", споделиха още от екипа на училището.

"Безкрайно сме благодарни за дарението на нашите нови приятели. Децата са изключително щастливи от получените подаръци, но най-вече от вниманието към тях’", коментира Полина Александрова, директор на Комплекса за социални дейности.

Децата от дома отвърнаха на жеста с ръчно изработени сувенири, както и с пожелания за скорошни срещи.

Дарението е реализирано и с любезната подкрепата на приятелите и партньорите на ЧСУ "Цар Симеон Велики" – магазин "Комсед", Olympus и "Пoбеда".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови