Убиецът от Варна е племенник на покойния дядо Кирил

OFFNews 07 януари 2014 в 12:25 4493 2

Двойно убийство от ревност във Варна.
Двойно убийство от ревност във Варна.

39-годишният Петър Евтимов, който застреля вчера жена си Живка и приятеля ѝ Стефан, а после се самоуби, е племенник на починалия варненски митрополит Кирил.

Покойният митрополит е гостувал често в дома му в Дългопол, разказа пред "Дарик" отец Иван Иванов от местния храм „Св. Иван Рилски”.

Отец Иван е видял Петър малко преди двойното убийство. Срещнали се около 11 ч. пред църквата, която се намира в съседство с къщата на стрелеца.

„Честитихме си празника Богоявление. Нямаше нищо необичайно в поведението му, беше спокоен. Както винаги се майтапеше с мен. Каза ми „Папаз, как е?” - той така си ми викаше. След това явно е заминал с кола за Варна”, разказа отец Иван.

Петър е бил ловец и е имал лично оръжие. Занимавал се с частен бизнес. Имал е два камиона, с които е извършвал транспортни услуги. Живка не е работила и се е грижила за двете им дъщери.

Отец Иван е кръстник на 17-годишната Христина и на 9-годишната Силвия. Децата в момента са при роднини.

„Познавам ги от 20 години, бяхме приятелско семейство, много добри приятели. Петър беше добро момче, Живка беше винаги засмяна. Учуден съм се от случилото се. Утре не знам как ще изкарам погребението”, коментира свещеникът.

От прокуратурата днес съобщиха, че мотивът за убийството във Варна вчера е ревност. Петър е разбрал за аферата на Живка, с която живели на семейни начала. Вероятно тя е поддържала контакт със Стефан Георгиев - третата жертва, във Фейсбук. Самият Георгиев също е имал дете и е бил женен. 

Убийствата са станали със законо притежавано оръжие. На мястото, където Петър застреля приятелката си и любовника ѝ, е открит пълнител от пистолет марка "Макаров". Такъв пистолет е открит и при Петър, който се самоуби час, след двойното убийство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови