Турска тв обяви помаците за турци, жертви на асимилация и говори с тях с преводач

OFFNews 25 август 2018 в 18:11 23243 1

Турският частен канал АТВ пусна пореден репортаж в духа на неоосманските амбиции на Анкара, в който обяви помаците в Родопите за кумански турци, които продължават да съществуват "въпреки асимилационната политика" на България.

Най-забавното е, че камерата на медията е заснела как "помашките турци" изпълняват чисто български народни песни и кореспондентката на медията Севда Дюкянджи разговаря с тях на български, тъй като никой от събеседниците ѝ явно не знае турски. Отговорите на "куманските турци" вървят чрез субтитри.

В репортажа се подчертава колко е добре, че го имало Дианета, министерството за мюсюлманското вероизповедание в югоизточната ни съседка, за да помага за вероучението на помаците. Иначе без него те нямало как да изучават Корана в българските училища.

Това твърдение обаче съвсем не е вярно, тъй като религията се изучава в Западните Родопи като свободно избираем предмет.

Ето и видеото на АТВ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

27.08 2018 в 10:41

Може би е време някой да повдигне въпроса за 20 милиона шумерски българи, обитаващи територията на Турция и систематично подлагани на унищожение от фашизоидната тамошна власт.