Тур дьо Франс - етап България променя трафика през уикенда около Велинград

Диана Варникова 27 юли 2023 в 17:18 2489 0

Снимка Авторката

Международното колоездачно състезание“ Тур дьо Франс-етап България“ в събота и неделя ще премине на два етапа в района на община Велинград. Полицията предприема необходимите мерки за нормалното протичане на състезанието. В охраната ще вземат участие екипи от РУ-Велинград и сектор „Пътна полиция”, подпомогнати от служители на други структурни звена от полицейската дирекция.

Това информира говорителят на ОДМВР-Пазарджик Мирослав Стоянов. В събота, 29 юли ще бъде т.нар. семейно каране.Този етап е с най-кратък маршрут, като началото е обявено за 16.00ч. и се очаква да приключи около 17.00ч. По време на етапа ще бъда затваряни за движение на превозни средства поетапно улица „Юндола” от пресечката с ул. „Н. Хрелков” до кръстовището с бул. „Св. Св. Кирил и Методий”, по бул. „Св.Св.Кирил и Методий” по пресечката с бул. „Съединение” и от бул. „Съединение” до площад „Македония” във Велинград. Групата е компактна и след преминаване на колоната от участници движението ще бъде пускано постепенно. На следващия ден състезателите ще вземат участие в два етапа с различна дължина. Краткият е с дължина от 57 километра, а основният е с дължина от 102 километра.

Началото на етапа е предвидено за около 08.00ч. Състезателите ще стартират от централната част на гр. Велинград, ще преминат през пътната мрежа на града към изхода от Велинград по посока за гр.Сърница. От там ще поемат по пътя за гр.Сърница до разклона за село Абланица, през селата Абланица, Цветино, Горна Дъбева, Кръстава, обратно на пътя от Сърница за гр.Велинград. Групата, която участва в етапа от 57 километра около 10.00ч. се очаква да финишира във Велинград.

Останалите участници в етапа от 102 километра ще направят още една обиколка по същия маршрут и се очаква да пристигнат във Велинград около 14.00ч., където ще е и финала на състезанието.

При потегляне колоездачите ще бъдат съпроводени от полицейски автопатрули. След началото на етапа и излизането на всички участници извън рамките на курорта в периода от около 08.30ч. до 10.00ч. улиците на Велинград ще бъдат отворени за движение.

На 30.07.2023г. от 08.00ч. до около 14.00ч. изцяло затворен за движение ще бъде пътя Велинград-Сърница, като водачите могат да използват обходен маршрут през гр.Сърница – гр.Доспат – гр.Батак. Екипи на полицията ще бъдат позиционирани в района на гр.Сърница, с.Юндола и в началото на дефилето Варвара-Велинград, за да подпомагат водачите с информация за състезанието и затворените пътни участъци. По време на събитието в неделя товарни автомобили над 3.5 тона ще бъдат пренасочвани за движение по пътя Белово-Юндола с цел да се избегнат задръствания по уличната мрежа на гр.Велинград. Умоляват се всички участници в движението да спазват стриктно указанията на охраняващите полицейски служители, за да не бъдат допуснати затруднения в движението или пътни инциденти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови