Три критични участъка в Нови Искър, евакуираха хора

Има повишение на нивата на реките, изграждат защитни диги, високите води заляха автомобили

OFFNews 11 януари 2021 в 11:54 4969 0

Снимка БНТ

Хора са евакуирани от една къща в Нови Искър, поради обилните обилните валежи има три критични участъка в района, съобщиха от Столична община. 

Поради завиряване под моста в началото на кв. Курило временно автобусите по линии 23 и 26 са отклонени по Околовръстен път. Аварийните екипи извършват отводняване на критични места в Требич, Мировяне и с.Житен, като се изграждат на места и защитни диги. 

Кметът на София Йорданка Фандъкова проверява на място ситуацията, в района са и екипите на Напоителни системи. 

Поради обилните валежи има повишение на нивата на реките. Реката под железопътния мост между Нови Искър и Курило е излязла от коритото си. Хора, които са пътували с автомобилите си, са били залети от високите води на реката. Извадихмче един от водачите през железопътния мост, заяви Красимир Димитров от Дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община. 

В Требич няколко улици също са залети от високите нива на реките, екипите работят по отводняването им. В момента 3 язовира на територията на Столичната община се изпускат контролирано, това са "Суходол“ 2, „Иваняне“, „Мрамор" - няма опасност от разливи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови