Трайчо Трайков ще предложи градинката пред ''Дома на покойника'' да се казва Братислава

OFFNews 19 март 2022 в 12:17 3294 0

Снимка Facebook/Трайчо Трайков

Кметът на столичния район "Средец" Трайчо Трайков ще предложи градинката пред ''Дома на покойника'' да се казва "Братислава".

Това съобщи самият той във Фейсбук, където обобщи свършеното от него през последните два дни. 

От публикацията на Трайков става ясно, че се е срещнал с посланика на Словакия Н. Пр. Мануел Корчек. "В Братислава има десетина улици и други обекти с имена, свързани с България, има и интересни действащи решения за трафика и паркирането в градския център, които бихме могли да приложим. Ще внеса в СОС доклад за именуване на градинката пред Дома на покойника с името "Братислава" - вярвам, че отношенията ни с приятелския словашки народ го заслужават", написа той.

Кметът на район "Средец" съобщава и че е направена първа оперативка на място за започване на ремонта на подлеза при Румънското посолство: "Така сме организирали работата, че ще бъде проходим през цялото време. В понеделник откриваме строителна площадка".

Освен това е изразил пред Центъра за градска мобилност категорично си несъгласие с превръщането на пешеходното пространство пред хотел "Балкан" на пл. "Света Неделя" в паркинг, защото плочките са натрошени, грозно е и не е безопасно за пешеходците.

Трайков е получил и отговор от Министерството на образованието и науката за компенсациите за децата, неприети в детски градини.

"Не знам какво им пречи на някои чиновници да кажат ясно - да, така е или не, не е така. Ще пиша отделно за който го интересува", пише той.

Относно ситуацията с украинските бежанци кметът на столичния район "Средец" съобщи, че продължава да съдейства на граждански инициативи в помощта им за хората от Украйна. Той е публикувал и снимка от превозването с бус на Столична община на помощи, събрани от столичани в пункта в ДКЦ на ул. "Мизия" към база на "Мати Украйна" в кв. "Младост".

"Те имат и друг пункт в района - на ул. "Христо Белчев 1", в офиса на Грийнпийс", пише още Трайчо Трайков. 

Снимка: Facebook/Трайчо Трайков

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови