Топлофикация София съди жена от Русе за 9000 лева. Запор? Извинете, грешка

OFFNews 26 октомври 2021 в 12:28 2189 0

Снимка Архив

Жена от Русе, която никога не е имала имот в столицата, се е оказала длъжник на „Топлофикация София" няколко пъти през последните 6 години. 

Сметките на Цанка Димитрова били запорирани заради дълг от 9000 лева преди две седмици, разказа Нова тв. Това й припомнило как през 2015 г. отново е била съдена за 3000 лв. от столичната "Топлофикация". Тогава тя успяла да докаже, че не дължи пари. 

Сега отново попаднала в същата ситуация, но този път от „Топлофикация” я осъдили за сумата от 9000 лева. „Беше някакъв голям шок за мен, първоначално си помислих, че е хакерска намеса”, споделя потърпевшата. 

Съдебният изпълнител вече бил изтеглил 2000 лева от сметката й. След писма и до него, и до топлофикационното дружество казусът бил разрешен - получила обаждане от съдебния изпълнител, че от “Топлофикация София" са оттеглили претенциите си към нея. Свален бил и запорът по сметките и се очаква възстановяване на вече изтеглената сума.

Но - съдебният изпълнител уведомил Цанка, че срещу нея има още едно дело - пак от столичното топлофикационно дружество.

От "Топлофикация" съобщават, че са установили грешката, която произлизала от стар документ - от времето, когато потребителите и собствениците на имоти са били посочени само с имена, без други идентификационни данни. Впоследствие грешката е мултиплицирана автоматично в следващи документи. От дружеството се извиняват на Цанка Димитрова, която обаче е категорична, че ще заведе дело срещу "Топлофикация София". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!