''Топлофикация София'' няма да спира парното, очаква се застудяване

OFFNews 14 април 2022 в 11:01 1291 0

Снимка pixabay

Поради очаквано застудяване в следващите дни и среднодневни температури под 12 градуса, "Топлофикация София" ще продължи да предоставя услугата отопление до настъпване на необходимите условия за преустановяването й.

Това съобщиха от столичното топлофикационно дружество, цитирани от БТА.

От "Топлофикация София" допълват, че продължават да следят ежедневно данните, които са предоставени от Националния институт по метеорология и хидрология.

В края на март от дружеството съобщиха, че са в готовност да спрат топлоподаването поетапно до края на април. Дни по-късно обаче се отказаха заради ниските температури. 

Тогава "Топлофикация София" публикува и таблица със средните денонощни температури от 26 март до 10 април. Оказва, се че най-студеният ден е бил именно 10 април, когато са отчетени едва 3.7 градуса средно за денонощието. Само ден по-рано температурата е била 16.1°С. Вторият най-студен ден за периода е бил трети април - 4,5 градуса.

Актуална информация може да се намери на сайта на дружеството, фейсбук страницата на "Топлофикация София", както и на информационния телефон 0 700 11 111, се посочва още в съобщението.

Битовите клиенти могат да заявят дата за по-ранно спиране на отоплението. За целта те трябва да посетят най-близкия център за обслужване на клиенти, да попълнят заявление и да представят решение от общото събрание на етажната собственост за по-ранно спиране. Стопанските клиенти, в това число детските градини, училищата и здравните заведения също могат да заявят по-рано изключване на парното. Достатъчно е директорът/управителят да изпрати писмено заявление в обслужващия ги топлорайон или в Централно управление на дружеството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!