Топлофикация се отказа да спира парното, за 24 ч температурата падна от 16,1°С на 3,7°С

Александра Маркарян 11 април 2022 в 14:39 3028 0

Снимка Pixabay

"Топлофикация София" се отказа да спира парното заради студеното време.

В съобщение днес дружеството информира, че заради очакваното застудяване през следващите дни и отчетените среднодневни температури под 12 градуса, ще продължи да предоставя услугата отопление до настъпване на необходимите условия за преустановяването ù.

"Топлофикация София" публикува и таблица със средните денонощни температури от 26 март до вчера. Оказва, се че най-студеният ден е бил вчерашният, когато са отчетени едва 3.7 средно за денонощието. Само ден по-рано температурата е била 16.1°С. Вторият най-студен ден за периода е бил трети април - 4,5 градуса.

Днешното съобщение бе предшествано от анонс от 7 април за предстоящо спиране на парното, когато дружеството обяви, че има готовност да започне поетапно спиране на парното.

По наредба това трябва да се случи до 30 април или ако средната денонощна температура в три последователни дни е над 12 градуса и прогнозата за следващите 7 до 10 дни да е за трайно затопляне.

Битовите клиенти могат да заявят дата за по-ранно спиране на отоплението. За целта те трябва да посетят най-близкия център за обслужване на клиенти, да попълнят заявление и да представят решение от общото събрание на етажната собственост за по-ранно спиране. Стопанските клиенти, в това число детските градини, училищата и здравните заведения също могат да заявят по-рано изключване на парното. Достатъчно е директорът/управителят да изпрати писмено заявление в обслужващия ги топлорайон или в Централно управление на дружеството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови