Тома Белев: Как точно дюни заобикалят граници на имот?

OFFNews Последна промяна на 07 декември 2019 в 19:54 3917 4

Това Белев

Снимка FB

„Член 6, параграф 3 от Директивата за местообитанията изисква оценката по съвместимост с Натура 2000 да включва пълни, точни и окончателни констатации и изводи, които могат да разсеят всяко разумно съмнение от научна гледна точка относно липсата от вредни последици за защитените зони“.

Това заяви природозащитникът от Асоциацията на парковете в България Тома Белев в отговор на въпрос на OFFNews, свързан с решението на бургаската РИОСВ за застрояването на терен от 5 декара в къмпинг „Градина“.

Според Белев, в случая със строителството в къмпинга „явно не може да се каже, че липсва разумно съмнение от последиците, доколкото РИОСВ Бургас през 2018 г., с цел опазване на дюните поставя изискване да не се стои на 10 метра от границите на имота, а през 2019 г. установява, че няма нужда от подобен буфер, независимо, че дюните заобикалят имота от всички страни“.

Той задава въпроса как точно дюните заобикалят имота по неговите граници.

Екоинспекцията в Бургас е издала положителна оценка за съвместимостта за строежа, въпреки че той попада в Защитената зона „Бакърлъка“ за опазване на дивите птици и граничи със Защитената зона „Плаж Градина – Златна рибка“ - за опазване на природните местообитания, стана ясно по-рано днес.

И още: че в терена на проекта за изграждането на модерен ресторант от средиземноморски тип като в Монте Карло дюни не попадат, те били само в непосредствена близост.

„Разпродажбата на черноморския бряг е престъпление срещу бъдещите поколения българи“, посочи Тома Белев по повод намерението на Министерството на отбраната да организира търг за продажбата на имот с пясъчни дюни край Несебър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8435

4

Jinx

10.12 2019 в 22:07

ТОя наглец Белев докога ще продължава да заблуждава хората

8860

3

newfoundland

10.12 2019 в 21:17

Белев да дава оставка от СОС, никой не е забравил антисемитските му изказвания!

2000

2

Biser

09.12 2019 в 15:49

Знаем го що за стока е г-н Белев, така че хич не съм сигурен, че говореното от него е истина. Той е изпечен манипулатор и винаги може да завърти нещата.

2000

1

kaoroishikava

08.12 2019 в 02:33

След "кафявата чума" - национал социализма на Хитлер, дойде "червената чума" - комунизма на Ленин и Сталин, а сега вече имаме и " ЗЕЛЕНА ЧУМА" - на псевдо зелените.