Токов удар стреснал Крисия, Хасан и Ибрахим на генералната им репетиция

OFFNews 16 ноември 2014 в 17:14 4164 5

Токов удар прекъснал генералната репетиция на изпълнението на Крисия, Хасан и Ибрахим за детската Евровизия. Въпреки това Крисия продължила да пее в тъмното няколко секунди и била бурно аплодирана.

Това каза пред БНТ Евгени Димитров - Маестрото, който беше заедно с децата в Малта по време на детския песенен конкурс.

Той обясни, че репетицията била важна, защото журитата от различните страни оценявали участниците именно по това представяне.

Димитров допълни, че се наложило трите българчета да стоят около час зад сцената и да чакат, за да изпълнят песента си отново. Зрителите в залата станали на крака, когато Крисия, Хасан и Ибрахим излезли за втори път на сцената.

"Не знам как се овладях, но се радвам, че стана. Иначе нямаше да станат нещата", каза Крисия по повод спирането на тока.

Ето какво разказа маестро Евгени Димитров за гафа със спирането на тока:

"Мисля, че Крисия, Хасан и Ибрахим се представиха невероятно. Тя беше великолепна, а Хасан и Ибрахим се представиха безупречно. Имахме нашите страхове. Първите дни с гърлото й, след това с гафа с тока на генералната репетиция. Наложи се един час да стоим отстрани на сцената и да чакаме прави Крисия да изпее песента си за втори път. Ако трябва да кажа дали сме имали критичен момент, той беше тогава. 

15-20 секунди след началото на изпълнението на песента всичко постепенно започна да изгасва. Видеостените, осветлението. В един момент настана абсолютен мрак на сцената. Музиката обаче продължи да свири, а Крисия продължи да пее. Тогава публиката много бурно започна да я аплодира, но в един момент и музиката спря. После разбрахме, че това е токов удар, който е направил така че всички системи да изключат. Трябваше да чакаме доста дълго време, не ни пуснаха да се приберем в гримьорната. Казваха, че всеки момент ще продължим, защото все пак това е предаване, което се излъчва в целия свят. По тези изпълнения журитата от всяка една държава гласуват. 

Стояхме отзад, говорихме си, пеехме си, опитвахме се да се забавляваме, но това беше сериозен шок за децата, защото те дойдоха от сцената и трепереха. Казаха: Провалихме се, стана нещо много лошо, защото стана така. Аз им казах, че няма за какво да се притесняват. 

Когато Крисия излезе за второто си изпълнение публиката стана на крака. Взриви се залата, показателно беше, че на всеки един припев, когато пееше високата партия, публиката я аплодираше. Аплодираха и солото на Хасан и Ибрахил.

Мисля, че тогава децата разбраха сами за себе си силата, която носят със себе си. Тогава повярваха, че могат да се представят блестящо".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!