Токът в наводнените карловски села е възстановен

Утре още 400 военнослужещи и допълнително техника ще се включат в разчистването

OFFNews 14 септември 2022 в 14:08 920 0

Гълъб Донев

Снимка БГНЕС/Владислава Григорова

Гълъб Донев

Електрозахранването на домовете на хората в пострадалите от наводненията карловски села е възстановено и в момента се работи за това да бъде възстановено и уличното осветление в засегнатите населени места.

Това съобщи служебният премиер Гълъб Донев в началото на днешното заседание на Министерски съвет. Той обяви, че до три седмици инфраструктурата, улиците, мостовете и деретата на реките ще бъдат напълно възстановени.

"Правителството ще отпусне днес допълнително 200 хиляди литра вода за пострадалите села в Карловско. Убеден съм, че ще се справим всички заедно", заяви министър-председателят.

По думите му, за да се ускори възстановяването на карловските села Каравелово, Богад и Слатина след потопа, правителството заедно с областния управител на Пловдив, кметовете на общини и кметовете на населени места, продължава разчистването с по-голям ресурс от хора и техника:

"Утре в почистването ще се включат допълнително 400 военнослужещи и техника. В петък служители от областна и общинска администрация в Пловдив и съседните области ще са в наводнените села, за да продължат разчистването на къщите и дворовете на хората. Ще се присъединят и много доброволци от цялата страна", каза още Гълъб Донев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови