Тодор Кантарджиев: Руската ваксина е много добра

OFFNews 06 декември 2020 в 11:36 16427 4

Руската ваксина срещу коронавирус е много добра, защото Русия има много развита вирусология, заяви пред БНТ директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

Той все пак уточни, че "нямаме партньорство, ваксината не е призната от европейската регулация".

Смятам, че руската ваксина е качествена и смятам, че ваксините и в Русия, и в Англия, и в Америка, и в Германия не ги правят идиоти, не говорят като нашите тук, които нищо не са направили, каза Кантарджиев.

Не говорят срещу конкуренцията, защото е най-глупавото да говориш срещу конкуренцията. Както един наш учен, дето в БНТ обеща тук, на Нова година да имаме българска ваксина - заяви още той, без да назове името на учения, който критикува.

Проф. Тодор Кантарджиев е на мнение, че не е приемливо "да се фукаш и да казваш: хорските ваксини не са хубави, чакайте нашата, но я няма."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6136

4

WOW

07.12 2020 в 00:03

Който иска руски източници прилагам един: https://svpressa.ru/society/article/283728/

Там здравеопазването е анархия. Сайта на който е публикацията проправителствен което показва, че поне на тема ковид всички са на едно мнение.

6136

3

WOW

06.12 2020 в 22:13

kokoten ако не се лъжа трябва да си гледаш пациентите и да не се мешаш по другите етажи. На руски за ваксината също има само общи лафове за спутник. Който помни соца ще си спомни и колко вдъхновено и лицемерно се лъжеше тогава. Брюкселските зелки на светлинни години назад от руснаците в лъжите и пропагандата.

6145

2

kokoten

06.12 2020 в 16:08

Много добре си стоѝ професора и е много прав...това че ти,Вова,нямаш информация и не можеш да четеш руски източници си е твой проблем,но не се превръщай поради тая причина в гнусен хейтър...и руската и другите ваксини са на един етап...и руската и другите ваксини са горе-долу еднакви и на мен хич не ми дреме коя ваксина ще използвам...ще видим коя,колко струва...да не стане като със самолетите,цената няма значение,важното е да я купим от Америка....и накрая само тъпак може да омаловажава постигнатото в областта на здравето в Русия.Тя е на светлинни години пред нас...и това го казвам от личен опит.Лоши са тези места където парите определят каква здравна помощ ще получиш....

6136

1

WOW

06.12 2020 в 12:52

Писна ми от този. Като е такъв любител на руското защо не каже как разбра за чудните качества на Спутника. Къде е информацията, научната статия или каквото и да е. Руснаците твърдят че имат най-добрата ваксина от началото на август, но досега не са завършили 3-та фаза на клиничните изпитания, така че доказателства няма! И когато се плюе по колегите от БАН да запитам какво направи ръководения от него център по заразни болести? Осем месeца върти PCR-ри и дрънкат по телевизията. Една аналитична или експериментална статия не са пуснали!