'Тя научава Франц на любов' – младата двойка актьори за императорските си роли в 'Сиси' по Epic Drama

OFFNews 01 януари 2022 в 01:22 5192 0

Снимка Epic Drama

От Коледа, всяка неделя от 22:00 часа, по ТВ канал Epic Drama с двойни епизоди шества новият хитов минисериал „Сиси“ – пленителна продукция „в епоха“, с финал на 9 януари, неделя. В ролите са млади актьори – Доминик Девънпорт и Яник Шуман, които говорят на езика на Instagram поколението.

Пищна, разточителна, но и съвременна продукция за момичето, което става императрица на Хабсбургската империя и се превръща в легенда – „Сиси“ е в шест части. В одеждите на императрица Елизабет, чийто образ е обезсмъртен от Роми Шнайдър през 1950-те, влиза дебютантката от американски произход Доминик Девънпорт („Нощен влак за Лисабон“).

Снимки: Epic Drama

Първата супер-звезда на Европа, Сиси, сега навлиза в нова ера чрез тази приказка, изпълнена с интриги и страсти. Безгрижната тийнейджърка се влюбва лудо в могъщ и желан мъж, император Франц Йосиф, в чийто образ се превъплъщава германският актьор Яник Шуман (Monster Hunter, Die Diplomatin). Но той има прикрита мрачна и опасна страна.

Според Девънпорт, Сиси е била под невероятно напрежение, когато се е озовала в императорския австрийски двор на толкова млада възраст.

“Тя вече не е имала право да бъде човек. Била е срамежлива. И със сигурност много самотна. Съпругът ѝ е бил на представителна позиция и не са били действително близки. Да се чувства затворена в клетка по този начин трябва да е било тежко.“

Ето още няколко думи от младата актриса за снимачния процес:

Фокусът е върху взаимоотношенията в кралската двойка. Добила известност като най-красивата жена в Европа, Сиси се бунтува срещу строгия, понякога тираничен режим. Любовта на живота й, Франц Йосиф, е човек с потиснати емоции, прикрити зад образа на стриктния и жесток владетел на Австро-унгарската империя.

Ето какво казва актьорът Яник Шуман за най-голямото предизвикателство да влезеш в униформата на император Франц Йосиф, персонаж с голяма политическа роля и множество батални сцени.

„Най-голямото предизвикателство, със сигурност бе да уцеля точния баланс между твърдост и мекота. Чрез Сиси, Франц научава какво значи да обичаш. Иначе за него сексът е просто отдушник, реакция.

Но сега изведнъж до себе си има млада жена, която жадува да бъде докосвана с нежност и за която сексът има емоционален заряд, а не само физически. За Франц това е нещо ново, с която трябва да свикне.“

Физическата подготовка за ролята бе изцяло различно предизвикателство. Трябваше да тренирам доста различни неща и да се придържам към стриктен хранителен режим. Снимачният период бе дълъг и понякога ми беше трудно. За снимките на бойните сцени всички трябваше да се подготвим здраво. Незабравимо преживяване бе да стоим на това място и да „играем на война“. Наоколо имаше стотици статисти в бой, „горящи“ коне, експлозии и, разбира се, сложна хореография!

„Освен фитнесът, другото много важно нещо е концентрацията. Ако направиш погрешна стъпка или си обърнеш главата в неправилния момент, всичко може да приключи доста зле. Трябваше да си имаме безумно доверие!

Най-забележителното бе, че всъщност вечер като лежах със затворени очи, все още не можех да си извадя бойната картина от главата по цели нощи! Въпреки факта, че бях „просто актьор“ на снимачната площадка. Не искам да си помислям как се чувствали истинските войници при реална заплаха за живота си...!“

Това не е исторически филм, това е универсална и вечна приказка за любовта, свободата, семейството, самоопределението и дълга, облечена в блясъка на придворната мода от 19-и век.

„Сиси“ дебютира по Epic Drama на 26 декември и се излъчва в три поредни недели от 22:00 часа, по два епизода, с повторение в понеделник от 23:30 часа и финал на 9 януари.

Epic Drama е ТВ канал от семейството на Viasat History и TV1000, посветен на най-добрите драматични сериали в епоха от последните години, достъпен в Булсатком на позиция 433 за IPTV и HD приемниците и на 76 за SD приемниците, в мрежата на А1 България на позиции за DTH – 60, за DTV (кабелна) – 214, за IPTV (Premium) – 201, както и във VIVACOM EON TV. За на Epic Drama канала посетете www.epicdrama.bg Следете и www.Facebook.com/EpicDramaBG и www.instagram.com/EpicDramaBulgaria.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите