Тежка катастрофа затвори главен път Е 79 между Благоевград и Симитли

OFFNews Последна промяна на 01 февруари 2018 в 08:53 4070 1

Снимка БГНЕС

Тежка катастрофа затвори главен път Е 79 между Благоевград и Симитли, съобщи БГНЕС.

В 02.30 часа е получен сигнал за катастрофа между товарен камион и лек автомобил. Катастрофата е станала на 500 м. след разклона за село Железница в посока Симитли.

По информация на този етап, лек автомобил фолксваген голф с врачанска регистрация, пътуващ към Благоевград, навлиза на лява крива в насрещната лента. Идващият насреща му ТИР МАН с благоевградска регистрация, за да избегне челен удар, къса 30 м. мантинела, след което влекачът се завърта и затваря напълно пътното платно.

Целият участък е залят с гориво, което се е изсипало от резервоара на товарния автомобил. Участъкът от пътя между разклона на Железница и Симитли е затворен за движение. Товарните автомобили изчакват на място, а леките са отклонявани по обходния маршрут, оттатък река Струма.

В 04.00 часа пристигна следствен екип за заснемане на автопроизшествието. Предстои пътят да бъде опесъчен, а товарният автомобил - изтеглен.

Главният път ще остане затворен поне още 4 часа. В лекия автомобил е пътувал само водачът, който е приет в МБАЛ с фрактури на крайниците. Автомобилът е размазан от удара. Той е 45-годишен мъж от врачанското село Галиче. Приет е в Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград с политравма-фрактура на капачка на коляното, натъртвания в гръдната област и контузия на главата.

Предстоят му допълнителни изследвания, тъй като не си чувства долните крайници.