Тест затруднява движението по АМ "Тракия" на 2 юни

ОFFNews 31 май 2014 в 16:19 3249 0

Агенция "Пътна инфраструктура" предупреждава шофьорите да карат внимателно по АМ „Тракия“, в участъците между Стара Загора и Нова Загора и Ямбол-Карнобат, на 2 юни. Тогава в тези отсечки ще се извършват тестове с дефлектограф.

Става въпрос за изследвания за носимоспособността на пътната конструкция със специална машина по цялата дължина на трасето, в двете посоки на движение.

Дефлектографът ще се движи със средна скорост 30 км/ч и на всеки 286 метра ще спира за около две минути, за да направи отчет. Широчината на машината е една пътна лента (дясна активна лента).

В зависимост от местоположението на машината и интензивността на движението по магистралата ще се въвежда временна организация на движението с намаляване на броя на пътните ленти. Допустимата максимална скорост на движение в района на проучването ще бъде 90 км/ч.

Обичайна практика е след въвеждането в експлоатация на новопостроени пътни участъци, с финансиране от европейските фондове, да се правят подобни проучвания, уточняват от пътната агенция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови