Терзиев назначи и.д. шеф на завода за боклук, Николай Савов бе отстранен от Фандъкова

OFFNews 29 ноември 2023 в 10:01 3782 0

Снимка СПТО

Кметът на София Васил Терзиев назначи временно изпълняващ длъжността директор на ОП „Столично предприятие за третиране на отпадъци“, съобщиха от "Московска" 33. 

Приоритетна задача на и.д. шефът Николай Савов е да проучи актуалното състояние на завода за отпадъци, има ли данни за безстопанственост при управлението му през последните години и да предприеме стъпки за подобряване на състоянието и ефективността на предприятието.

Още с встъпването си в длъжност Савов се запозна с текущото състояние на завода, което ще бъде представено в следващите дни.
Той има дългогодишен опит в областта на управлението на отпадъците и е работил като директор на Столичното предприятие за третиране на отпадъците от неговото създаване през 2013 г. до 2016 г.

Бил е експерт в „Депо за неопасни отпадъци и ПСОВ „Садината “. От 2018 г. до 2021 г. е бил заместник-кмет „Европейски фондове и екология“ в община Елин Пелин. Работил е ѝ по различни проекти, свързани с управление на отпадъците в България. Николай Савов е доктор на науките в областта на електрониката, енергетиката и автоматизацията. Към момента е главен асистент в Техническия университет- София. Работил е и като преподавател в Минно-геоложки университет „Свети Иван Рилски“. 

Шефът на Завода за третиране на отпадъци Николай Савов е освободен от длъжност заради инцидент с общ работник, обяви на пресконференция в Столична община бившият кмет Йорданка Фандъкова през 2016 г. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика