Температури под нулата и днес

OFFNews 06 април 2023 в 00:42 703 0

През нощта ще превалява слаб дъжд на места, главно в Източна България, който ще спре след полунощ.

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

През нощта ще превалява слаб дъжд на места, главно в Източна България, който ще спре след полунощ.

Отрицателни ще са минималните температури днес, а максималните ще достигнат 12 градуса, прогнозира НИМХ за времето на 6 април.

През нощта ще превалява слаб дъжд на места, главно в Източна България, който ще спре след полунощ.

Ще духа слаб до умерен западен вятър.

Минималните температури в повечето райони ще бъдат между минус 3° и 2°, по Черноморието малко по-високи, в София около минус 2°.

През деня над Южна България облачността отново ще се увеличи и на места, главно в Рило-Родопската област ще превали дъжд. Над Северна България ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, а в Дунавската равнина умерен вятър от запад-северозапад.

Максималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в Горнотракийската низина до 14°-15°, в София - около 7°.

Над планините облачността ще бъде предимно значителна и на места ще превали сняг, под 1000-1200 метра дъжд. Ще духа умерен до силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра - около минус 5°.

Над Черноморието облачността още сутринта ще намалее над много райони до предимно слънчево време. По-късно през деня над южното крайбрежие облачността отново ще се увеличи, но валеж не се очаква. Ще духа слаб западен вятър, който след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 10° и 12°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца. През деня слабо ще се понижи, но вечерта ще отново ще се повиши до сутрешните стойностти.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 2 мин. и залязва в 19 ч. и 56 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 54 мин. Луната в София залязва в 7 ч. и 13 мин. и изгрява в 20 ч. и 24 мин. Фаза на луната: новолуние.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!